Fielmann in uw buurt zoeken
Bifocale brillen van Fielmann
Meersterkten brillen

Bifocale bril van Fielmann – voor dubbel zoveel overzicht!

Herinnert u zich de bril van uw opa? Misschien had hij een bifocale bril? Een bril met glazen, waarin een klein venstertje zat, waarmee hij kon lezen?


Deze vorm van een meersterkten bril bestaat al heel lang. De twee (bi) verschillende brandpunten (focaal, ‘focus’ is Latijn voor ‘brandpunt’) hebben de bifocale bril zijn naam gegeven. Hiermee is scherp zien dichtbij en ver weg mogelijk.

Oorspronkelijk zijn de bifocale brillen op Benjamin Franklin te herleiden. Deze Amerikaanse staatsman en uitvinder was in 1770 kennelijk geërgerd, dat hij steeds van bril moest wisselen. Hij halveerde de glazen van beide brillen – de een was voor ver weg, de ander voor dichtbij – schroefde de delen in een metalen montuur aan elkaar en daarmee had Franklin een eenvoudige vorm van een bifocale bril gemaakt, de zogenaamde ‘Franklinbril’. 

Wat destijds een enorme vooruitgang was, is tegenwoordig niet meer zo modern: Multifocale brillen zijn comfortabeler en minder vermoeiend voor de ogen. Want: om met een bifocale bril dichtbij scherp te zien, kijk je door een “venster”, dus door een van buiten duidelijk herkenbaar glassegment in het onderste deel van het brillenglas. Twee glazen met verschillende sterktes stoten abrupt op elkaar – dat is ook voor degene tegenover u een duidelijk zichtbare scheidingslijn – want de overgang tussen de verschillende sterktes is niet, zoals bij multifocale glazen, vloeiend. De merkbare wissel van de brandpunten kan voor de ogen vermoeiend zijn en vereist concentratie.

Millimeterwerk gegarandeerd goed zien! De weg naar uw bifocale glazen

Voor de afhandeling van uw individuele bril moet de opticien uw ogen opmeten en uw glazen nauwkeurig centreren. Pas bij de opmeting van alle noodzakelijke parameters en de precieze montage van de glazen in het brilmontuur garandeert een bril goed zicht op alle afstanden. Zit de bril niet goed, dan is het oncomfortabel om hem te dragen. Ook scherp zicht is niet gegeven, als het montuur onjuist aangepast is. Bij Fielmann zijn de bepaling van de sterkte, de centrering van de glazen en de aanpassing van het montuur uiteraard gratis. 

Om de juiste waarden voor het glas te bepalen, is een oogmeting nodig. Bij Fielmann controleren deskundige opticiens uw zicht met de modernste technologie.

Na de oogmeting geven onze opticiens advies bij de keuze van het juiste montuur en de geschikte bifocale of trifocale glazen. U kunt tussen verschillende materialen kiezen, die naar wens verfijnd worden aan het oppervlak, zoals ontspiegeld of voorzien van een harde coating.

Om te garanderen dat u met uw bril scherp ziet, moeten uw brillenglazen gecentreerd worden: daarvoor is een precieze bepaling van de oogafstand nodig, de doorkijkhoogte en nog een paar andere metingen (kanteling naar voren, hoornvliesafstand,montuurdoorbuigingshoek). Op basis van deze meetwaarden worden uw meersterkten glazen op de millimeter nauwkeurig gecentreerd en in het montuur gezet. Afwijkingen van de centrering leiden tot bijwerkingen, die helaas niet altijd met een slecht zittende bril in verband gebracht worden. Klachten over misselijkheid, hoofdpijn en vermoeidheid kunnen met een verkeerd gecentreerde bril samenhangen.

De bril wordt anatomisch aangepast, zodat die goed zit. De bril mag niet van uw neus glijden, of achter de oren drukken of afglijden. De bij de centrering vastgelegde punten moeten onveranderd voor de ogen blijven.

Bij Fielmann koopt u zonder risico, want wij geven een Tevredenheidgarantie. Als u met uw nieuwe bifocale bril of trifocale bril niet tevreden bent, dan ruilen we die om, of nemen de bril zonder opgave van redenen terug en vergoeden u de aankoopprijs.

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka