Fielmann in uw buurt zoeken
Computerbrillen bij Fielmann
Meersterkten brillen

Computerbrillen: Fielmann – de juiste bril voor op kantoor!

We surfen en appen, googelen en mailen, chatten en vergaderen per beeldscherm, leggen Exceltabellen aan, maken afspraken via Outlook en doen onze bankzaken met internetbankieren. Voor de meerderheid van de Nederlanders is het alledaagse leven vanzelfsprekend voor een deel online.


De meeste Nederlanders brengen dagelijks tijd door aan het beeldscherm van een computer, smartphone of tablet. Daarbij moeten we niet vergeten: Computerwerk is zwaar werk voor de ogen!

Experts spreken van het ‘office eye syndrom’, het ‘computervisiesyndroom’, als er sprake is van droge en rode ogen. Overbelasting van de ogen leidt snel tot vermoeidheidsverschijnselen, hoofdpijn en overgevoeligheid voor licht. De ogen worden droog, of tranen, of voelen branderig aan. Zelden is een computerwerkplek optimaal voor onze ogen ingericht.

Reflecties, spiegelingen en flakkeren van het beeldscherm, een onaangenaam contrast tussen voor- en achtergrond, een verkeerde zitafstand voor de monitor en slechte verlichting, zoals zonnestralen, die door het raam op het beeldscherm vallen en ons verblinden: er zijn veel stoorfactoren voor onze ogen op de werkplek. Er zijn ergonomische stoelen tegen rugklachten en speciale muizen voor mensen met gewrichtspijn, maar één aspect blijft buiten beschouwing: de juiste bril voor de werkplek!

De juiste keuze: een computerbril met speciale unifocale glazen

In de eerste helft van het leven is meestal een ‘normale’ bril voldoende om bijziendheid of verziendheid op kantoor te corrigeren. Maar met het ouder worden, heeft u een leesbril nodig voor dichtbij. Het accommodatievermogen van de ooglens wordt namelijk steeds zwakker, ook nog in de tweede helft van het leven. Zo wordt het bereik van scherp zien steeds kleiner.

Een normale leesbril is daarom niet geschikt voor het werk aan een computer. Staat uw beeldscherm bijvoorbeeld niet direct voor uw neus, dan kan het werken vermoeiend en lastig worden. Beter is een bril die optimaal op uw werkplek is aangepast: een beeldschermbril met speciale unifocale glazen.

Het comfortabele alternatief: een computerbril met speciale meersterkten glazen

Stelt u zich eens voor hoe vaak u achter het beeldscherm tussen toetsenbord, uw dossiers en andere papieren, de collega’s aan het bureau tegenover u, de telefoon en de deur heen- en weer kijkt. Iedere keer dat uw blik verschuift, moeten uw ooglenzen accommoderen. Daarbij worden de ogen niet alleen met verschillende afstanden geconfronteerd, maar ook met wisselende lichtverhoudingen en contrasten. U moet zich steeds weer aanpassen om een scherp beeld te krijgen.

Voor het werk aan een beeldscherm zijn er daarom speciale multifocale glazen, die precies op deze situatie aangepast zijn. Ze worden vaak ‘computerbril’ of ‘beeldschermbril’ genoemd, maar ook wel ‘kantoorbril’.

Kantoorbrillen bij Fielmann

In de tweede helft van het leven is de kantoorbril het comfortabele alternatief voor de voortdurende blikwissel tussen computerbeeldscherm, papier en andere kantoorwerkzaamheden. Met deze speciale, meersterkten bril kunt u in een groot bereik goed zien - alleen voorwerpen in de verte zijn niet scherp te herkennen. Een beter alternatief voor een traploos scherp zien op alle afstanden is de normale multifocale bril. Dit is een bril voor alle afstanden.

Millimeterwerk gegarandeerd goed zien! Een computerbril kopen

Voor het maken van uw beeldschermbril moet de opticien uw ogen opmeten en uw glazen nauwkeurig centreren. Pas als alle noodzakelijke parameters opgemeten zijn en de brillenglazen precies in het montuur gemonteerd zijn, garandeert een bril een scherp zicht. Zit de bril niet goed, dan is het oncomfortabel om hem te dragen. Ook scherp zicht is niet gegeven, als het montuur onjuist aangepast is. Bij Fielmann zijn de bepaling van de sterkte, de centrering van de glazen en de aanpassing van het montuur uiteraard gratis.

Bij intensief werken aan een beeldscherm kan zelfs een kleine oogafwijking een negatief effect hebben. Het kijken wordt lastig, het werk vermoeiend. Een regelmatige ogentest is daarom zeer aan te bevelen. Ga daarom regelmatig naar de opticien.

Om de juiste waarden voor een computerbril te bepalen, is een oogmeting nodig. Bij Fielmann controleren deskundige opticiens uw zicht met de modernste technologie.

Na de oogmeting geven onze opticiens advies bij de keuze van het juiste montuur en de geschikte glazen voor uw beeldschermbril. U kunt tussen verschillende materialen kiezen, die naar wens verfijnd worden aan het oppervlak, zoals ontspiegeld of voorzien van een harde coating.

Om te garanderen dat u met uw bril scherp ziet, moeten uw brillenglazen gecentreerd worden: daarvoor is een precieze bepaling van de oogafstand nodig, de doorkijkhoogte en nog een paar andere metingen. Op basis van deze meetwaarden worden uw brillenglazen op de millimeter nauwkeurig gecentreerd en in het montuur gemonteerd. Afwijkingen van de centrering leiden tot bijwerkingen, die helaas niet altijd met een slecht zittende bril in verband gebracht worden. Klachten over misselijkheid, hoofdpijn en vermoeidheid kunnen met een verkeerd gecentreerde bril samenhangen.

De beeldschermbril wordt anatomisch aangepast, zodat die goed zit. De bril mag niet van uw neus glijden, of achter de oren drukken of afglijden. De bij de centrering vastgelegde punten moeten onveranderd voor de ogen blijven.

Goed advies, goede bril: Fielmann

[Translate to nl-NL:] Optimaler Sitzabstand bei der Arbeit vor einem Bildschirm

Een werkdag kan lang worden, als u de verkeerde bril draagt. Een aangenaam draagbaar, comfortabel montuur met lichte, kunststof glazen maakt het werken gemakkelijker. In onze Fielmann vestigingen kunt u een grote keuze aan monturen vinden, meer dan 2.000 in iedere vestiging. Onze opticien geeft u graag deskundig advies en helpt u bij de keuze van het juiste glas voor het gebruik aan een beeldschermwerkplek. Ontspiegelde brillenglazen verwijderen bijvoorbeeld storende lichtreflecties op het beeldscherm. Dat maakt het werken duidelijk prettiger.

Goed advies bij het kopen van een bril is enorm belangrijk! De optimale aanpassing van uw beeldschermbril hangt van diverse factoren af. Zo zijn de afstand tot het beeldscherm, de positie van het toetsenbord en andere werkhulpmiddelen bij de bepaling van de juiste glassterkte nodig. Om de speciale eisen aan het zicht bij de computer en uw werkplek te bepalen, simuleren de opticiens van Fielmann uw werksituatie in de Fielmann vestiging. In een adviesgesprek worden er daarom vragen gesteld over uw werkomgeving. Hoe nauwkeuriger de informatie, des te beter de beeldschermbril wordt, die u dan een prima zicht geeft aan de computer!

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka