Fielmann in uw buurt zoeken
Kantoorbrillen bij Fielmann
Meersterkten brillen

Kantoorbrillen: Fielmann – voor het overzicht op kantoor

U werkt geconcentreerd aan de computer, als de deur van uw kamer opengaat: klant of collega? Misschien zelfs de chef? Als u dit niet meer kunt onderscheiden, dan heeft u dringend een kantoorbril voor op het werk nodig.


Het werken op kantoor is een uitdaging voor onze ogen! Alleen al het beeldschermwerk is vermoeiend genoeg, maar dan wilt u ook nog de prullenbak treffen, de nummers op de display van de telefoon herkennen, de belettering van de registermappen kunnen lezen en uw collega aan het bureau tegenover u kunnen zien. Met een kantoorbril behoudt u het overzicht op het kantoor!

Kantoorbrillen worden ook brillen voor dichtbij genoemd. Beide begrippen zijn juist, omdat het zien in de kantoorruimte, dus in de directe omgeving, dankzij deze bril comfortabel wordt. U kunt met deze bril zelfs lezen. Het gaat om een bril met meersterkten glazen die perfect op de afstanden van dichtbij tot drie meter zijn ingesteld.

De juiste bril voor op kantoor – maar niet voor het autorijden!

Wilt u echter de horizon goed kunnen zien, dan zijn kantoorbrillen niet geschikt. Dat geeft niet, want de meeste Nederlandse kantoorwerkplekken zijn niet veel groter dan een gemiddelde woonkamer. De horizon is de tegenoverliggende muur van de kamer. Een bril voor veraf heeft u dus niet nodig, tenzij uw kantoor zo groot is als een fabriekshal. Om op alle afstanden traploos scherp te zien, dus ook ver verwijderde voorwerpen, heeft u een bril met multifocale glazen nodig.

Het verschil tussen computerbrillen en kantoorbrillen

Bij kantoorbrillen maken we onderscheid tussen brillen met unifocale en meersterkten glazen. Met het ouder worden verslechtert het accommodatievermogen van het oog, zodat het bereik van scherp zien steeds kleiner wordt. Is in het begin van de tweede levenshelft vaak nog een speciaal aangepaste leesbril voor de werkplek voldoende, zo is later vaak een kantoorbril voor op het werk of het bureau thuis het comfortabelste.

Met deze speciale glazen kunt u niet alleen in de directe nabijheid goed zien, maar ook iets verder weg. In hoeverre u met unifocale glazen (leesbril) of meersterkten glazen (kantoorbril) scherp kunt zien, hangt van het accommodatievermogen van uw oog af en uw individuele gedrag, De Fielmann-opticien legt u graag de verschillen uit tussen de diverse brillen voor het werk. Neemt u contact met ons op!

De kantoorbrillen voor uw individuele kantoorleven

Als u veel met publiek te maken heeft, als u vooral aan de vergadertafel zit, of intensief met uw collega aan de bureautafel tegenover u samenwerkt, heeft u andere kantoorbrillenglazen nodig dan iemand die vooral direct aan het computerbeeldscherm werkt. Want niet alleen uw individuele gezichtsvermogen, maar ook uw persoonlijke behoeftes op de werkplek zijn bij de keuze van een kantoorbril belangrijk.

Kantoorbrillenglazen onderscheiden zich door een verschillende ‘toename van de werking’. Als de opticien van additie spreekt, bedoelt deze het verschil in sterkte tussen ver weg en dichtbij bij uw brillenglas. Daarbij gaat het vooral om het gedeelte waarin u de ruimte of kamer om u heen ziet.

Door verschillende glazen te kiezen, kan de opticien uw kantoorbril op verschillende afstanden instellen: gebruikt u uw bril vooral voor de computer - dus in de directe omgeving -, dan wordt een geringe versterking aanbevolen. Zo krijgt uw kantoorbril een hoge scherpte aan de computer en toch kunt u met deze bril ook nog op grotere afstanden scherp zien dan met een gebruikelijke leesbril.

Graag meten onze opticiens ook kantoorbrillenglazen met een hogere sterkte aan. Kantoorbrillen met deze glazen zijn de juiste keuze, als u vaker met collega’s in gesprek bent dan dat u aan de computer werkt. Zo heeft u dus een nog groter gezichtsveld. Bij de keuze voor een brillenglas hangt veel van uw persoonlijke behoeftes af.

Millimeterwerk gegarandeerdgoed zien! Een kantoorbril kopen

Voor aanmaak van uw individuele kantoorbril moet de opticien uw ogen opmeten en uw glazen nauwkeurig centreren. Pas als alle noodzakelijke parameters opgemeten zijn en de brillenglazen precies in het montuur gemonteerd zijn, garandeert een bril een scherp, traploos zicht. Zit de kantoorbril niet goed, dan is het oncomfortabel om hem te dragen. Ook scherp zicht is niet gegeven, als het montuur onjuist aangepast is. Bij Fielmann zijn de bepaling van de sterkte, de centrering van de glazen en de aanpassing van het montuur uiteraard gratis.

Om de juiste waarden voor een kantoorbril te bepalen, is een oogmeting nodig. Bij Fielmann controleren deskundige opticiens uw zicht met de modernste technologie.

Na de oogmeting geven onze opticiens graag advies bij de keuze van het juiste montuur, bijvoorbeeld uit onze topmodieuze nultariefcollectie, en de geschikte glazen voor uw kantoorbril. U kunt tussen verschillende materialen kiezen, die naar wens verfijnd worden aan het oppervlak, zoals superontspiegeld of voorzien van een harde coating.

Om te garanderen dat u met uw kantoorbril scherp ziet, moeten uw brillenglazen gecentreerd worden: daarvoor is een precieze bepaling van de oogafstand nodig, de doorkijkhoogte en nog een paar andere metingen (kanteling naar voren, hoornvliesafstand, montuurdoorbuigingshoek). Op basis van deze meetwaarden worden uw kantoorbrillenglazen op de millimeter nauwkeurig gecentreerd en in het montuur gemonteerd. Afwijkingen van de centrering leiden tot bijwerkingen, die helaas niet altijd met een slecht zittende bril in verband gebracht worden. Klachten over misselijkheid, hoofdpijn en vermoeidheid kunnen met een verkeerd gecentreerde bril samenhangen.

Ambachtelijk millimeterwerk gecombineerd met hoogmoderne techniek maakt iedere Fielmannbril tot een individueel gemaakt product. De modernste productiemethodes en hoogbrekend glas, herkenbaar aan de hoge brekingsindex, maken tegenwoordig bijna alles mogelijk. Ook bij hoge sterktes is het mogelijk dunne, mooie brillenglazen te maken.

De kantoorbril wordt door de opticien anatomisch aangepast, zodat die goed zit. De bril mag niet van uw neus glijden, of achter de oren drukken of afglijden. De bij de centrering vastgelegde punten moeten onveranderd voor de ogen blijven.

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka