Fielmann in uw buurt zoeken
Leesbrillen van Fielmann
Enkelvoudige brillen

Leesbril: Leesplezier is geen kwestie van armlengte!

Voor leesplezier heeft u een gemakkelijke stoel, een kopje thee en een goed boek nodig. Als uw armen te kort zijn om het boek zo te houden, dat u de letters goed kunt lezen, of als u meer licht nodig heeft, of zelfs hoofdpijn krijgt, dan ontbreekt er één ding: de leesbril!


De juiste leesbril maakt het leesplezier pas compleet. Want op oudere leeftijd neemt het gezichtsvermogen (accommodatie) af en zijn de letters op een gegeven moment alleen nog met moeite te ontcijferen. Eerste tekens daarvan merken mensen, die tot dan toe ook zonder bril prima konden zien, vaak tussen hun 40e en 45e levensjaar.

Ouderdomsverziendheid – in vaktermen ook presbyopie genaamd – maakt het lezen zonder bril in het begin moeizaam, later onmogelijk. Het sluipende proces kan al vanaf een leeftijd van 35 jaar merkbaar worden. De meeste mensen hebben de leesbril echter pas tussen hun 45e en 50e nodig, bij een waarde van ca. +1,00 dioptrie. Tot het 60e levensjaar vermindert het accommodatievermogen dan nog meer, totdat het bijna helemaal verloren gaat. Meestal is dan een leesbril van +2,5 tot +3,0 dioptrie nodig.

Maakt u zich geen zorgen! Ouderdomsverziendheid is een volledig natuurlijk proces, wat alle mensen hebben. Voor onze ooglenzen wordt het met de jaren steeds moeilijker om zich op verschillende afstanden in te stellen. De lens verliest zijn elasticiteit op leeftijd. Daarom kan het oog voorwerpen dichtbij niet meer scherp zien, letters en cijfers worden wazig. Het lezen van de krant, een plattegrond, de bustijden of een spannend boek wordt moeilijker, plotseling zijn de armen ‘te kort’.

Gaat u bij eerste tekenen van zichtproblemen naar een optometrist of opticien voor een oogmeting (refractie). Deze is bij Fielmann trouwens gratis. De deskundige meting van uw gezichtsvermogen is de basis voor uw individuele leesbril.

Uw Fielmann opticien maakt voor u een persoonlijke leesbril. De bril is aangepast op de individuele eisen die u stelt aan uw zicht. Daarbij worden niet alleen de verschillende sterktes van uw ogen gemeten. Ook de pupillenafstand en andere belangrijke parameters voor de centrering worden gemeten.

Fielmann: Voor ieder gezicht de juiste bril!

Ieder gezicht is anders. Daarom zijn individuele aanpassingen en een grote keuze belangrijk. In iedere Fielmann vestiging kunt u uit meer dan 2.000 hoogwaardige monturen kiezen. We hebben voor u topmodieuze of klassieke monturen van metaal en kunststof op voorraad – ieder montuur is ook als leesbril verkrijgbaar. U kunt bij leesbrillen kiezen tussen brilmonturen met een halve rand, een volledige rand, of zonder rand. Komt u om te passen naar uw Fielmann vestiging en laat u zich adviseren.

Al vanaf €17,50 krijgt u bij Fielmann een individueel gemaakte leesbril met glazen van Carl Zeiss Vision. U krijgt drie jaar garantie!

Leesbrillen op uw sterkte

Eén ding moet u weten: Met een leesbril kunt u alleen dichtbij scherp zien. Als u met de leesbril in de verte kijkt, worden bepaalde voorwerpen onscherp.

In het restaurant kunt u weliswaar de menukaart lezen, maar de gasten aan de tafel naast u niet duidelijk herkennen. De oplossing kan een halve bril zijn. Deze is chic en een modieus accessoire, maar heeft ook nadelen: Uw blikveld is beperkt en iedereen kan direct herkennen dat u als ouderdomskwaaltje een leesbril nodig heeft. Verder kunnen leesbrillen alleen gebruikt worden door mensen die voor het zien in de verte geen bril nodig hebben.

Comfortabel en tijdloos zijn multifocale brillen. Hiermee kunt u dichtbij en ver weg scherp zien. Multifocale glazen zijn nauwelijks van normale unifocale glazen te onderscheiden. Multifocale glazen laten geen conclusies over uw leeftijd toe.

De kant-en-klare, goedkope leesbril kan op den duur een individuele leesbril niet vervangen!

Bedenkt u dit: Kant-en-klare leesbrillen zijn confectieproducten! Bij dit soort fabrieksleesbrillen is de afstand tussen de pupillen en de inslijphoogte voor beide glazen gestandaardiseerd – ieder gezicht is echter anders. Wijkt uw oogafstand of de doorkijkhoogte van de standaard af, dan treden er prismatische bijwerkingen op, die tot duizeligheid, misselijkheid of hoofdpijn kunnen leiden.

Kant-en-klare leesbrillen kunnen alleen een aanvulling zijn op een individueel aangepaste leesbril. Voor het geval dat u een keer bijzonder snel een bril voor dichtbij nodig heeft, biedt Fielmann in iedere vestiging een grote keuze aan kant-en-klare leesbrillen in de gangbare sterktes. Alle leesbrillen voor de gegarandeerd laagste prijs, want Fielmann geeft ook Geld-terug-Garantie op de kant-en-klare leesbrillen.

[Translate to nl-NL:] Kompetente Beratung beim Kauf Ihrer Lesebrille

Bovendien corrigeren kant-en-klare leesbrillen alleen sferische oogafwijkingen met dezelfde optische werking in beide glazen. Is het gezichtsvermogen van uw ogen zeer verschillend, of is uw hoornvlies – zoals bij veel mensen – licht gekromd (astigmatisme), dan zult u met de kant-en-klare leesbril niet zo onbezorgd en feilloos zien als met een individueel voor u gemaakte leesbril of een multifocale bril.

U kunt een kant-en-klare leesbril online kopen. Voor regelmatig gebruik is het echter aan te raden een leesbril te laten maken, die voor uw persoonlijke gezichtsvermogen gemaakt is, uw ogenafstand en een individuele pasvorm heeft.

Bij Fielmann krijgt u een individueel voor u gemaakte leesbril al voor €17,50. Op alle brillen geeft Fielmann drie jaar garantie.

Fielmann doet voor u gratis oogmetingen!

Ouderdomsverziendheid treedt bij haast alle mensen van middelbare leeftijd op. Regelmatig uitgevoerde controles en ogentests bij uw optometrist of opticien geven uitsluitsel over uw gezichtsvermogen. In alle Fielmann vestigingen meten deskundige opticiens uw ogen met de modernste technologie. Wanneer u wilt en steeds gratis.

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka