Fielmann in uw buurt zoeken
Sportbrillen bij Fielmann
Andere Brillen

Sportbrillen op sterkte voor uw lievelingssport

Miljoenen Nederlanders doen regelmatig aan sport – velen van hen zijn brildragers.


Hoewel bij veel takken van sport een goed zicht belangrijk is, zetten veel mensen hun bril voor het sporten af. Experts schatten dat 40 procent van alle mensen met een oogafwijking zonder bril trainen. Ze investeren veel geld in de sportuitrusting, maar niet in een sportbril op sterkte. Dat is een grote fout, want bij sport hangen niet alleen topprestaties van een snelle waarneming en goede reactie af. Of u nou aan recreatiesport doet of in de amateurklasse speelt, succes en veiligheid vereisen altijd een goed gezichtsvermogen!

Of u nu prof bent, amateur of recreatieve sporter: Wie aan een buitensport doet, weet een goede uitrusting te waarderen. Daar hoort de passende sportbril bij! Voor bijna alle sporten, waar u geen gewone bril op sterkte of een normale zonnebril kunt dragen, zijn sportbrillen het juiste alternatief. In iedere Fielmann vestiging kunt u een grote keuze aan brillen en zonnebrillen voor de sport vinden. Laat u door een van onze deskundige opticiens adviseren.

Sportbril of sportzonnebril?

Heeft u een sportbril nodig voor allerlei verschillende soorten sport? U heeft toch ook niet maar één outfit voor alle verschillende soorten sport? Sportbrillen zijn op de individuele behoeftes van de sporter afgestemd, dus bieden bescherming en een helder zicht en kunnen zelfs de sportieve prestatie verhogen.

Als er van sportbrillen gesproken wordt, dan zijn meestal sportzonnebrillen bedoeld, dus zonnebrillen waarvan het design op het gebruik bij een bepaalde sport gericht is. Sportbrillen op sterkte – met of zonder getinte glazen – zijn voor een “snel oog” bij de sport van enorm belang. Ruimtelijk en perifeer gezichtsvermogen beslissen juist bij sport vaak over winnen of verliezen. Vooral bij zaalsporten worden ook sportbrillen zonder zonnefiltertint gebruikt.

Outdoorsportbrillen – zoals skibrillen en zwembrillen – beschermen tegen UV-straling, wind, chloor, of zout water. Ze hebben getinte glazen, zijn ergonomisch gemodelleerd en mogen niet onder de helm drukken.

Indoor-sportbrillen zijn niet getint. Breuk- en slagvaste brillen, met stevige glazen en een neus- en zijbescherming zorgen voor goed zicht in de sporthal. Een goede hoofdband zorgt dat de bril blijft zitten.

In iedere Fielmann vestiging kunt u de voor uw sport juiste bril vinden, die aan alle eisen voldoet op het gebied van design, materiaal en kwaliteit van de glazen. U vindt hier multifunctionele allroundmodellen die voor meerdere takken van sport geschikt zijn, maar ook speciale hardloopbrillen, fietsbrillen, golfbrillen, zeilbrillen, zwembrillen, duikbrillen en skilanglaufbrillen. Komt u om te passen naar uw Fielmann vestiging.

Goede sportbrillen geven veiligheid

De perfecte sportbril bestaat uit kunststof. Hij is stevig, breukvast en kan niet versplinteren. Aanbevolen zijn sportbrillen met gewelfde glazen. Deze beschermen de ogen tegen slechte invloeden door intensieve UV-straling en verblinding, wind en andere weersomstandigheden, maar ook tegen stof en vuil, tocht en regen.

De neuspads en de brilveren moeten zacht zijn, om niet pijnlijk te drukken, maar moeten tegelijkertijd zorgen dat de bril goed blijft zitten. Een sportbril mag bij snelle hoofdbewegingen niet verschuiven. Moderne sportbrillen hebben een goede luchtcirculatie. Deze voorkomt dat de glazen beslaan. Hoe dichter en vaster een sportbril aan het hoofd ligt, des te effectiever moet het ventilatiesysteem werken. Het hangt ervan af, of het een “snelle” of “langzame” sport is, welke sportbrillensystemen geschikt zijn.

Laat u zich niet verblinden! Vind de juiste sportzonnebrilglazen bij Fielmann!

Juist in het hooggebergte en te water is de intensiteit van het zonlicht veel hoger en dus is de belasting door UV-licht ook extreem hoog. Wie in het gebergte wandelt of klimt, moet rekening houden met een toename van 20 procent straling per 1000 meter hoogtestijging. Reflecties versterken de effecten nog. Sneeuw reflecteert bijvoorbeeld tot 95% van het licht. Dat is pure zonnestress voor uw ogen! Ontstekingen aan het bindvlies of het hoornvlies kunnen het gevolg van hoge UV-straling zijn, als de ogen onvoldoende beschermd worden. Het risico is voor onbeschermde ogen groot. De schade is pas later te merken. 

Daarom is het belangrijkste criterium voor iedere sportzonnebril de gegarandeerde, 100% UV-bescherming.

Met speciale sportzonnebrilglazen scoren!

Een sportzonnebril met speciale glazen kan meer. Op de tak van sport aangepaste glazen zorgen voor een maximaal zicht in de hoeken, versterken het contrast, zwakken extreme lichtfluctuaties af en geven kleuren zo natuurgetrouw mogelijk weer.

Contrastversterkende brillenglazen – dat zijn de zogenaamde ‘blauwfilters’, die er geel tot oranje uitzien - helpen bijvoorbeeld fietsers in het donker sneller oneffenheden op de grond in het bos, of op het asfalt te herkennen. Golfers kunnen met deze speciale sportzonnebrillen de hoogteverschillen van het green beter herkennen en duidelijk betere resultaten bij het putten halen. Voor outdoor-wintersportactiviteiten bevelen we speciale sport- of skibrillen aan, die het contrast in het wit versterken.

Speciale polarisatiefilters verwijderen het door sneeuw en water, of van nat asfalt gereflecteerde licht. Sportzonnebrillen met polariserende glazen zijn daarom in het bijzonder voor wintersporters, vissers, zeilers en andere watersporters interessant.

Sportzonnebrillen met moderne wisselsystemen – een model heeft diverse glazen met uiteenlopende tinten – passen zich op de lichtverhoudingen aan. Het snelle wisselen van de glazen gaat in een handomdraai. Wie bijzonder veel waarde hecht aan sportprestaties en functies, kan voor veel sportdisciplines tegenwoordig de geoptimaliseerde sportzonnebril vinden.

Onze opticiens geven u graag advies bij de keuze van een sportzonnebril, zodat u zeker de juiste zult vinden. Dit alles voor de gegarandeerd laagste prijs, met de Geld-terug-Garantie van Fielmann.

Het doel voor ogen: Sportbrillen op sterkte voor u

Optimale prestaties vereisen optimaal gezichtsvermogen! Ter correctie van een oogafwijking zijn er bij een sportbril diverse mogelijkheden: geïntegreerde glazen, binnenclips of contactlenzen.

Geïntegreerde glazen op sterkte

Dankzij moderne berekenings- en productiemethodes is het inslijpen van glazen op sterkte ook bij een sterk gewelfde sportbril zonder problemen mogelijk. Bij de zogenaamde geïntegreerde glazen worden de originele glazen van de sportbril vervangen door geslepen glazen op sterkte. Met geïntegreerde glazen zijn bijna alle oogafwijkingen gemakkelijk te corrigeren. Met individueel gemaakte sportbrillenglazen krijgt u het draagcomfort van een sportbril en tegelijkertijd het onbeperkte zichtcomfort.

Clip-in-systeem

Voor de correctie van oogafwijkingen gebruiken sommige merken van sportbrillen een zogenaamde clip-in-adapter. Met deze clip worden de brillenglazen op uw sterkte er ingezet. Voordelen: Bij sommige brilmodellen zijn ook hoge dioptriewaarden mogelijk, bij sportbrillen met een glaswisselsysteem kan de clip-in-adapter met verschillende glazen gecombineerd worden. Zo kunt u uw sportbril voor verschillende gebieden gebruiken. Vraag ernaar bij uw Fielmann-opticien.

Contactlenzen

Verder kunt u sportbrillen combineren met contactlenzen.

Ook bij sportbrillen biedt Fielmann een enorme keuze aan unifocale en multifocale glazen in verschillende uitvoering, naar keuze met diverse tinten, als meekleurende (zelfkleurende) of gepolariseerde brillenglazen. Naar wens verfijnen we uw sportbrillenglas met een coating, zoals een ontspiegeling of harde coating. Zo kunt u geheel individueel een sportbril samenstellen die precies bij uw behoeftes past. Onze opticiens helpen u graag daarbij.

Fielmann heeft zich tot de hoogste kwaliteitsstandaards verplicht en werkt ook bij sportzonnebrillen en sportzonnebrilglazen met de toonaangevende fabrikanten samen. Voor de hoge kwaliteit van onze geteste sportbrillen staan we borg met onze langdurige garantie.

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka