Fielmann in uw buurt zoeken

Merk-contactlenzen en contactlensvloeistoffen bij Fielmann.

U voetbalt, beklimt rotswanden, zeilt over de oceanen of wilt in de bioscoop een 3D-bril opzetten? Tijdens deze en heel wat andere sportactiviteiten en hobby's zijn contactlenzen een interessante aanvulling bij uw bril.


Er zijn ook beroepen waarbij contactlenzen duidelijk interessanter zijn dan een bril. Stelt u zich voor: u bent kok en staat aan het fornuis. De glazen van uw bril beslaan voortdurend door de kookdampen of er spat vet op. Ook voor brandweerlui, chirurgen en bij wegenbouw zijn contactlenzen interessanter!

Wat scherpte betreft zijn contactlenzen vaak even comfortabel als een op maat gemaakte bril. Los van de vraag welke sterkte u nodig hebt. Daarnaast garanderen contactlenzen ook een helder zicht in de randzones.

Zijn contactlenzen de juiste keuze voor u?

Tegenwoordig kunnen vrijwel alle refractieafwijkingen gecorrigeerd worden met contactlenzen. Zo corrigeren we met sferische contactlenzen bijziendheid en verziendheid. Torische kunnen zelfs de verkromming van het hoornvlies (astigmatisme) corrigeren. Meersterktenlenzen ook multifocale lenzen genoemd, zijn op latere leeftijd een uitstekende aanvulling voor de multifocale bril. Overigens: rond 70% van alle Nederlandse contactlensdragers dragen zowel contactlenzen als een bril.

Of u uw contactlenzen nu draagt als aanvulling bij uw bril of enkel contactlenzen gebruikt, de eerste stap naar uw contactlenzen brengt u bij een deskundige contactlensexpert. Die bepaalt uw sterkte, adviseert u bij de keuze van uw product en past de contactlenzen voor u aan.

Welke verschillende soorten contactlenzen zijn?

In principe maken we het onderscheid tussen zachte en vormstabiele contactlenzen. Bovendien zijn er speciale soorten contactlenzen zoals meersterktenlenzen (multifocale lenzen), torische en gekleurde lenzen.

Zachte lenzen kunnen in alle richtingen zacht vervormen en hebben een grotere diameter dan vormstabiele lenzen. Omdat ze aangenaam soepel zijn en zich zo goed aan het oog aanpassen, voelt u zachte contactlenzen amper. Daardoor duurt het minder lang om eraan te wennen dan bij vormstabiele contactlenzen.

Vormstabiele lenzen zijn kleiner dan zachte lenzen. In vergelijking voelen ze "hard" aan. Daardoor duurt de periode van gewenning weliswaar langer dan bij zachte contactlenzen, maar "de vormstabielen" hebben doorgaans het voordeel dat ze het oog uitstekend van zuurstof voorzien.

Multifocale lenzen zijn bedoeld als aanvulling bij de multifocale bril voor de correctie van ouderdomsverziendheid (presbyopie). Zoals de naam het al zegt zorgen multifocale lenzen voor een goed zicht bij verschillende afstanden. Daarom heten ze ook multifocale lenzen.

Torische lenzen kunnen de verkromming van het hoornvlies (astigmatisme) corrigeren. Ze zijn verkrijgbaar als zachte of vormstabiele contactlenzen, en telkens als dag- of maandlens.

Hollywood heeft gekleurde lenzen al vroeg als special effect ontdekt en trendy gemaakt. Tegenwoordig zijn gekleurde lenzen niet enkel geliefd bij prominenten. Wie zijn oogkleur wil veranderen, kan dat binnen enkele seconden tijd gewoon doen.

Welke contactlenzen zijn voor u geschikt?

De keuze van de juiste contactlenzen voor uw behoeften vraagt om een precieze aanpassing van contactlenzen door een deskundige opticien. Bovendien spelen de eigenschappen van uw ogen en de traanfilm een even belangrijke rol als uw dagelijks werk en uw hobby's.

Bij het aanpassen van contactlenzen wordt precies bepaald welke contactlenzen bij uw ogen passen en wordt uw refractieafwijking optimaal gecorrigeerd. Onze gecertificeerde opticiens geven u vrijblijvend advies bij de keuze van uw contactlenzen.

Het is bijzonder belangrijk dat contactlenzen goed onderhouden worden

Bij contactlenzen mag de hygiëne nooit verwaarloosd worden. Opdat er geen vuildeeltjes of residu's van traanvocht op het lensoppervlak blijven zitten, is een stipt onderhoud van de contactlens heel belangrijk! Hoe vaker contactlenzen worden vervangen door nieuwe, hoe minder onderhoud er nodig is. Vraag advies aan onze contactlensexpert over de onderhoudsmiddelen voor contactlenzen.

Gegarandeerd voordelig: Merk-contactlenzen van Fielmann

Bij Fielmann vindt u contactlenzen van grote merken en bekende producenten voor een gegarandeerd voordelige prijs, inclusief gratis nacontrole. De Geld-terug-Garantie van Fielmann geeft u de zekerheid dat u nooit teveel betaalt.

Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka