Fielmann in uw buurt zoeken
Onderhoudsmiddelen voor contactlenzen bij Fielmann
Onderhoud en toebehoren

Onderhoudsmiddelen voor contactlenzen voor elke situatie!

Zorgvuldig onderhoud van contactlenzen is niet enkel een basisvoorwaarde voor een goed zicht; het is belangrijk voor de gezondheid van uw ogen dat u uw lenzen goed reinigt en onderhoudt!


Fielmann raadt aan om elke 6-12 maanden een nacontrole te laten uitvoeren. In onze vestigingen kunt u dat altijd laten doen. Gratis, dat spreekt voor zich!

Bij Fielmann controleren gekwalificeerde opticiens niet enkel of uw contactlenzen nog goed zitten, onze contactlensexperts leggen u ook uit hoe u uw contactlenzen correct moet onderhouden. Want voor elk type contactlens is er een ruime keuze aan mogelijkheden om ze te reinigen en het onderhoud uit te voeren.

Die mogelijkheden veranderen constant, want de producenten van onderhoudsmiddelen ontwikkelen voortdurend nieuwe producten om de reinigingskracht en de compatibiliteit verder te optimaliseren. In het adviesgesprek met onze opticiens krijgt u een overzicht van alle producten en vindt u zo het onderhoudsmiddel dat het beste bij uw persoonlijke behoeften past.

Waarom is het onderhoud bij contactlenzen zo belangrijk?

Tijdens het dragen van contactlenzen blijven er na een tijdje heel kleine vuilpartikeltjes en stof zitten op het oppervlak van de contactlenzen. Bovendien ontstaan er door het traanvocht afzettingen op het oppervlak van de contactlenzen. Met een zorgvuldig onderhoud van de contactlenzen verwijdert u die afzettingen regelmatig en zorgt u ervoor dat de gezondheid van uw ogen hier niet onder lijdt. Zo behoudt u met de contactlenzen altijd een helder zicht.

Hoe u uw contactlenzen het beste onderhoud, legt Fielmann u uit op de pagina
"Het correcte lensonderhoud: Stap voor stap zuiver!".

Toch eerst even wat algemene informatie over het lensonderhoud.

Algemene tips bij het lensonderhoud

Veiligheid door zuiverheid!

Een belangrijk basisprincipe bij het onderhoud van contactlenzen is: contactlenzen mogen niet in contact komen met leidingwater!

Uw tanden poetsen, koffie zetten en af en toe een slokje rechtstreeks van de kraan drinken: geen enkel probleem! De drinkwaterkwaliteit in Nederland voldoet aan de strengste regelgeving voor drinkwater en is over het algemeen goed. Toch kunnen er problemen zijn met leidingwater: door zware metalen zoals lood uit oude buizen in huis en door andere onzuiverheden via kiemen en bacteriën die zich in waterleidingen kunnen nestelen, komt de kwaliteit van het drinkwater uit de kraan in het gedrang. Uw lichaam kan dat aan – uw contactlenzen niet! Zelfs lenzendoosjes mogen niet met leidingwater in aanraking komen, maar mogen enkel met lensvloeistoffen worden uitgespoeld.

Tip: was uw handen!

[Translate to nl-NL:] Kontaktlinsenpflege - Hände waschen ist wichtig

Onze ouders hebben het ons al ingeprent: "Handen wassen!" Niet enkel vuil en stofpartikeltjes, ook kiemen, bacteriën en andere ziekteverwekkers zitten overal: op bankbiljetten, toetsenborden en telefoons, ze worden overgedragen door handen te schudden en honden en katten te strelen of door de huisdeur te openen.

Voor u uw contactlenzen in de hand neemt, moet u uw handen grondig wassen. Zeep mag niet hydraterend zijn, want die zepen bevatten extra vetten en worden daarom niet aangeraden als u regelmatig contactlenzen vastneemt.

Er hangt wat in de lucht!

Onze lucht bestaat niet enkel uit zuurstof, stikstof, koolstofdioxide en waterstof. De lijst met gassen die wat wij "lucht" noemen vormen, is lang. Bovendien is onze lucht niet "zuiver". Verbrandingsresidu's en afvoergassen, zwevende stofjes, fijn stof en zoveel andere piepkleine deeltjes "vliegen" door de lucht. Zo komen ze in onze ogen en op onze contactlenzen terecht.

Niet enkel de buitenwereld maakt onze lenzen vuil, ook het traanvocht laat een fijne neerslag achter op het oppervlak van de contactlenzen. Zo slaan na een tijdje de kleinste deeltjes neer die door een zorgvuldig onderhoud goed verwijderd kunnen worden. Absolute zuiverheid garandeert "een helder doorzicht" en vooral veiligheid terwijl u contactlenzen draagt.

Make-up zonder vetfilm!

Niet enkel de handen moeten tijdens het omgaan met contactlenzen zuiver zijn - dat geldt ook voor de ogen. Sporen van make-up, mascara, eyeliner en crèmes kunnen een echte vetfilm op de contactlenzen achterlaten. Haal daarom de lenzen altijd uit voor u make-up aanbrengt of verwijdert! Smoky eyes en contactlenzen zijn als combinatie enkel interessant als de eyeliner niet uitloopt. Eyeliner is een mengeling van was, plantaardige oliën en kleurstoffen. Het product reageert gemakkelijk met de traanvochtfilm. Als het verkeerd wordt aangebracht, worden sexy ogen al snel een betraande "pandablik "met uitgelopen vegen eyeliner. Draagsters van contactlenzen beginnen al snel te "huilen" als eyeliner en contactlenzen met elkaar in contact komen. Om dat te voorkomen moet oogmake-up altijd aan de onderste rand van de wimpers worden aangebracht en niet aan de onderkant van het ooglid. Want net daar reageert de make-up met de traanfilm – en dan beginnen de ogen onmiddellijk te tranen.

Hygiëne garandeert een heldere blik: win hierover advies in!

Het aanbod reiniging-, onderhouds- en bewaarmiddelen is divers en op het eerste gezicht onoverzichtelijk voor leken. Voor elk type contactlens zijn er verschillende producten. Die kunnen lang niet allemaal met elkaar gecombineerd worden. Lenzenvloeistoffen moeten bovendien specifiek afgestemd zijn op het traanvocht van uw ogen en op eventuele allergieën en gevoeligheden.

Het juiste onderhoudsmiddel voor uw behoeften: win hierover advies in!

Gebruik voor uw contactlenzen enkel de onderhoudsmiddelen die door de experts worden aanbevolen. Bespaar niet op de verkeerde dingen. Met andere woorden: bespaar niet op hygiëne. In de omgang met contactlenzen staat zuiverheid garant voor veiligheid. Met lenzenvloeistoffen en contactlens-accessoires moet u absoluut op een hygiënische manier omgaan! Na elk gebruik moeten het doosje, de pincetten en het zuignapje ontsmet worden. De lenzendoosjes moeten – ondanks grondige hygiëne! – regelmatig worden vervangen. Lees voor u iets in gebruik neemt de productbeschrijving en de gebruiksaanwijzing. Vraag bij onduidelijkheden uitleg aan de experts van Fielmann.

Gegarandeerd voordelig: onderhoudsmiddelen voor contactlenzen bij Fielmann

Bij Fielmann vindt u het volledige assortiment onderhoudsmiddelen voor contactlenzen. Fielmann verkoopt enkel kwalitatief hoogwaardige producten van bekende merken en producenten. De Geld-terug-Garantie van Fielmann geeft u de zekerheid dat u nooit teveel betaalt.

All-in-one: een oplossing voor alle toepassingen

Ze staan onder contactlensdragers bekend als "all-in-one lenzenvloeistofen“: All-in-onevloeistoffen zijn heel eenvoudig in gebruik. Ze reinigen en ontsmetten; u kunt er de lenzen mee afspoelen en in bewaren. All-in-one lenzenvloeistoffen mogen zelfs in de ogen komen. Ze zijn comfortabel en makkelijk om te gebruiken, maken het onderhoud eenvoudig, veilig en overzichtelijk.

Maar om hardnekkige onzuiverheden en resten op contactlenzen weg te krijgen zijn all-in-one lenzenvloeistoffen minder geschikt. Bovendien verdragen niet alle dragers van contactlenzen all-in-onevloeistoffen. Vraag na of de all-in-onevloeistof voor u geschikt is!

Peroxide lenzenvloeistoffen

U kunt zowel all-in-one lenzenvloeistoffen als peroxide lenzenvloeistoffen gebruiken om uw contactlenzen te ontsmetten. Peroxide lenzenvloeistoffen zijn vaak wat moeilijker om te gebruiken dan all-in-onevloeistoffen, maar worden bijzonder goed verdragen en zijn uiterst effectief tegen kiemen. Opgelet: de peroxide lenzenvloeistof mag in geen geval in de ogen komen! Na de ontsmetting in een peroxide lenzenvloeistof moet de vloeistof waarin de contactlenzen liggen geneutraliseerd worden!

Oppervlaktereinigers - de reinigingsvloeistof voor uw contactlenzen!

Resten van cosmetica, kleine deeltjes en vuilpartikels uit de lucht, maar ook bestanddeeltjes van ons traanvocht hechten zich als onzuiverheden op het oppervlak van contactlenzen en moeten dus regelmatig worden verwijderd. Door de contactlenzen voorzichtig af te wrijven tussen de vingertoppen verwijdert de reiniger ook restjes vet en eiwitten van de lenzen.

Bewaarvloeistof – de juiste vloeistof voor uw lenzen!

Het tijdelijk bewaren van contactlenzen, bijvoorbeeld 's nachts, moet hygiënisch correct gebeuren. Bovendien moeten de contactlenzen vochtig blijven. Er is een ruim assortiment bewaarvloeistoffen die vooral bij het onderhoud van vormstabiele contactlenzen worden gebruikt. Belangrijk: In een bewaarvloeistof worden uw contactlenzen niet altijd gedesinfecteerd! Let op de informatie in de productbeschrijving! De bewaarvloeistof verhindert dan enkel dat er na het desinfecteren nieuwe kiemen ontstaan en houdt de contactlenzen vochtig.

Zoutoplossing – de juiste vloeistof om uw contactlenzen af te spoelen!

Contactlenzen mogen niet in contact komen met leidingwater, want het water uit de kraan bevat mogelijk kiemen en andere stoffen. Om resten van de ontsmettingsvloeistof en de losgekomen vuilpartikeltjes na de oppervlaktereiniging van de lenzen af te spoelen, moet u een zoutoplossing gebruiken. De zoutoplossing is ook geschikt om de lenzen vochtig te houden. Maar met zoutoplossingen kunt u uw contactlenzen niet ontsmetten!

Proteïneverwijderingstabletten voor lenzen

Proteïneverwijderingstabletten voor lenzen, ook proteïneverwijderaars genoemd, worden naast de normale reiniging en ontsmetting van contactlenzen gebruikt om bijzonder hardnekkige onzuiverheden van het oppervlak van de contactlenzen te verwijderen.

Bevochtigingsdruppels

Bevochtigingsdruppels voorzien uw ogen van extra vocht. Die lenzenvloeistof wordt in kleine flesjes en ampullen verkocht en is zowel geschikt voor vormstabiele als voor zachte contactlenzen.

Help, mijn ogen branden!
Gewoon vermoeide ogen of een allergie?

De angst voor allergie is groot. Eerst en vooral dit: er zijn geen allergieën bekend tegen contactlenzen zelf! Het materiaal waaruit contactlenzen worden gemaakt geeft geen stoffen af aan het oog. Als de drager van contactlenzen klaagt over "brandende ogen" en "allergieën", dan moet het advies van een opticien worden ingewonnen.

De reactie van het oog heeft mogelijk te maken met ingrediënten van de lenzen- of bewaarvloeistoffen. Met producten die geen conserveringsstoffen bevatten is het probleem vaak opgelost. Toch spelen er ook vaak andere zaken een rol bij brandende ogen. Maar daarover later meer.

Als er problemen opduiken terwijl u contactlenzen draagt, probeert de opticien samen met u de oorzaak te vinden. Er zijn mensen met contactlenzen die geen probleem hebben onmiddellijk nadat ze de lenzen hebben ingebracht, maar van wie de ogen een beetje later plots beginnen te branden. Dat kan te maken hebben met ingrediënten als conserveermiddelen in de onderhouds- en reinigingsproducten Vaak krijgen de ogen ook pas uren later problemen.

Ligt het aan de werkomgeving? Ons hoornvlies "ademt". Dat doet het ook met contactlenzen in. Moderne lenzen zijn ademend, maar hoe is het met de omgevingslucht gesteld? Uit onderzoek is gebleken, dat wie urenlang voor een beeldscherm van een computer zit, een derde minder vaak met de ogen knippert dan normaal. Daardoor krijgt traanvocht meer tijd om te verdampen en de ogen worden sneller droog. 

Als u weinig water drinkt, veel rookt of lang in ruimtes met schadelijke stoffen werkt, kunt u als u contactlenzen draagt brandende, jeukende of droge ogen krijgen. Vraag advies aan onze gecertificeerde opticiens!

Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka