Fielmann in uw buurt zoeken
Contactlenzen enzymtabletten bij Fielmann
Onderhoud en toebehoren

Enzymtabletten voor lenzen – Enzymenreinigers voor uw contactlenzen

Enzymtabletten – ook proteïneverwijderaars of enzymenreinigers genoemd – zijn een onderhoudsmiddel voor contactlenzen dat wordt gebruikt als er een enzymatische reiniging nodig is van zowel zachte als harde lenzen.


Over het onderhoud van contactlenzen met enzymtabletten

Enzymtabletten worden naast de normale reiniging en ontsmetting van lenzen gebruikt om bijzonder hardnekkige afzettingen op het lensoppervlak te verwijderen.

Met een wekelijkse enzymenbehandeling kunt u afzettingen gemakkelijk en veilig verwijderen van uw contactlenzen. Hiervoor voegt u de enzymtabletten gewoon volgens de aanbeveling van de producent toe aan uw lensvloeistof (all-in-one lenzenvloeistof of peroxide lenzenvloeistof) of een zoutoplossing.

Let er bij het gebruik van enzymtabletten absoluut op wat de geschikte bewaartijd is. Ofwel vindt u dit op het etiket ofwel vraagt u het aan uw Fielmann-contactlensexpert.

Nadat de proteïnenverwijdering is uitgevoerd, raden wij aan dat u een geschikte vloeistof, zoals bijvoorbeeld een zoutoplossing gebruikt om de lenzen af te spoelen. Anders kunnen de enzymen die op de lenzen zijn achtergebleven proteïnen in de traanfilm vernietigen en bijgevolg de bescherming van het traanvocht op het oogoppervlak beschadigen.

Hebt u een proteïnenverwijdering nodig? Welke enzymtabletten passen het beste bij uw contactlenzen?

U moet het onderhoud met enzymen gebruiken als het normale lensonderhoud, dat betekent het gebruik van een vloeistof zoals een all-in-one lenzenvloeistof en oppervlaktereiniger, niet het gewenste resultaat geeft voor de reiniging van de lenzen. Of en hoe vaak u een enzymtablet nodig hebt, hangt vooral af van de vraag hoe snel er binnen de aanbevolen draagtijd van uw lenzen en ondanks regelmatige reiniging proteïnenafzettingen op het lensoppervlak worden gevormd. Bovendien zijn ook de omstandigheden van uw werkomgeving en uw vrijetijdsbesteding (bijv. stoffig, droog, aanwezigheid van een airco) van belang. Vraag vrijblijvend en gratis advies aan onze contactlensexperts in een Fielmannvestiging.

Koop uw enzymtabletten gegarandeerd voordelig!

Fielmann heeft enzymtabletten van grote merken en bekende producenten voor een gegarandeerd voordelige prijs. De geld-terug-garantie van Fielmann geeft u de zekerheid dat u nooit teveel betaalt.

Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka