Fielmann in uw buurt zoeken
Oppervlaktereiniger voor contactlenzen bij Fielmann
Onderhoud en toebehoren

Oppervlaktereiniger voor contactlenzen: De reinigingsvloeistof voor uw lenzen

Resten van cosmetica, kleine deeltjes en vuil partikels uit de lucht, maar ook bestanddelen van ons traanvocht blijven als onzuiverheden op het oppervlak van contactlenzen zitten en moet regelmatig worden verwijderd. Oppervlaktereinigers, ook reinigingsoplossingen genoemd, worden gebruikt als "schoonmaakmiddel" voor het verwijderen van vuilpartikels.


Door de contactlenzen voorzichtig te wrijven tussen de vingertoppen verwijdert de reiniger ook restjes vet en eiwitten van de lenzen. Door de manuele oppervlaktereiniging komen de partikels makkelijker los van het lensoppervlak. Er zijn reinigers die zelfs probleemloos grovere resten van de lenzen verwijderen. De nieuwe generatie van deze oppervlaktereinigers werkt mechanisch met polymeerbolletjes, andere bevatten tenside of alcohol.

Zoekt u een oppervlaktereiniger voor uw lenzen?

De oppervlaktereiniging is bijzonder relevant bij het onderhoud van harde lenzen, want bij de harde lenzen komen er in de loop van de tijd steeds meer afzettingen op het oppervlak. Afhankelijk van de soort lens, de oppervlaktereiniger en de intensiteit van de afzettingen wordt een dagelijkse of wekelijkse reiniging aanbevolen.

Ook bij het onderhoud van zachte lenzen worden oppervlaktereinigers gebruikt, meestal in combinatie met peroxidesystemen. Let op: Zachte lenzen mogen ook nadat ze zijn afgespoeld met en zoutoplossing niet worden opgezet Er kunnen nog resten van de reiniger op de lenzen zitten. U moet zachte lenzen na de reiniging in een bewaarvloeistof leggen, net zolang als op het etiket staat aangegeven.

Onze contactlensexperts geven u gratis en vrijblijvend advies over de juiste oppervlaktereiniger volgens uw wensen en uw individuele behoeften. Bij hardnekkig vuil hebt u speciale reinigingstabletten of proteïneverwijderaars nodig die met enzymen werken. Win hierover advies in!

Over het onderhoud met oppervlaktereinigers voor lenzen

Alle oppervlaktereinigers kunnen elke dag worden gebruikt, het beste onmiddellijk nadat u de lenzen hebt uitgedaan. De toepassing is eenvoudig en praktisch. De afzettingen komen gemakkelijk los. Om de losgekomen vuilpartikels na de oppervlaktereiniging af te spoelen en te bevrijden van de resten ontsmettingsvloeistof, moet u een zoutoplossing gebruiken.

De manuele oppervlaktereiniger is in principe de eerste stap voor het onderhoud van uw lenzen. Met dit onderhoudsmiddel komen vuilpartikels gemakkelijker los van het lensoppervlak. Onze deskundige contactlensexperts geven u graag advies over het correcte gebruik van oppervlaktereinigers.

Gegarandeerd voordelig: oppervlaktereinigers bij Fielmann

Fielmann heeft oppervlaktereinigers van grote merken en bekende producenten voor een gegarandeerd voordelige prijs. De Geld-terug-Garantie van Fielmann geeft u de zekerheid dat u nooit te veel betaalt.

Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka