Fielmann in uw buurt zoeken
Contactlenzen peroxidevloeistoffen bij Fielmann
Onderhoud en toebehoren

Contactlenzen - peroxide lenzenvloeistof: reinigingskracht met waterstofperoxide!

Peroxide lenzenvloeistoffen zijn onderhoudsmiddelen voor contactlenzen die bedoeld zijn om uw contactlenzen na het dragen te ontsmetten. Deze vloeistoffen, die in combinatie met andere onderhoudsmiddelen ook peroxidesystemen worden genoemd, worden bijzonder goed verdragen en zijn uiterst effectief tegen kiemen.


Over het lensonderhoud met peroxide lenzenvloeistoffen

Zeker bij gevoelige ogen raden wij deze vloeistoffen aan, omdat ze - in tegenstelling tot de meeste all-in-onevloeistoffen – geen conserveermiddelen bevatten. Als u bijzonder gevoelige ogen hebt of allergisch bent voor conserveermiddelen, zijn peroxide lenzenvloeistoffen beter geschikt.

Peroxide lenzenvloeistoffen worden vooral gebruikt voor de ontsmetting van zachte lenzen. Heel wat peroxide lenzenvloeistoffen zijn ook bruikbaar voor het onderhoud van vormstabiele lenzen. Na de oppervlaktereiniging is de ontsmetting de tweede stap van het lensonderhoud. Bij het gebruik van peroxidesystemen is er in principe één stap meer nodig in het onderhoud dan wanneer u all-in-onevloeistoffen gebruikt. Want na de reiniging van de contactlenzen moet het waterstofperoxide in de peroxide lenzenvloeistoffen geneutraliseerd worden voor u de contactlenzen weer in de ogen kunt doen.

Eenfaseperoxidesysteem

Bij een eenfaseperoxidesysteem wordt de vloeistof in een speciaal lenzendoosje gegoten. Bij andere eenfasesystemen gebeurt de neutralisatie door een neutralisatietablet die in principe door de fabrikant samen met de bijbehorende peroxidevloeistof wordt aangeboden.

Tweefasenperoxidesysteem

Tweefasenperoxidesystemen ontsmetten uw contactlenzen bijzonder grondig, want de concentratie waterstofperoxide blijft tijdens het volledige desinfectieproces stabiel. Dat is niet of slechts beperkt het geval bij de eenfaseperoxidesystemen (katalysatorsystemen of tabletsystemen).

Bij een tweefasenperoxidesysteem wordt de peroxidevloeistof na afloop van de ontsmettingsperiode weggegooid en een doosje gevuld met een tweede oplossing: de neutralisatie-oplossing. Om te verhinderen dat de ogen beschadigd geraken, is het absoluut noodzakelijk dat u uw contactlenzen zolang in de neutralisatie-oplossing laat liggen als de fabrikant heeft voorgeschreven.

De duur van het neutralisatieproces bij tweefasensystemen is een beetje korter dan bij eenfasesystemen, omdat bij een tweefasensysteem enkel de peroxide die in de contactlenzen is achtergebleven geneutraliseerd moet worden en niet de volledige inhoud van de houder. Als u deze peroxidevloeistof gebruikt, moet u er zeker op letten dat u de neutralisatie niet vergeet, want zowel peroxide- als de neutralisatievloeistoffen zijn kleurloos.

Hoe lang duurt de neutralisatie van peroxidesystemen?

Het neutralisatieproces duurt over het algemeen hooguit zes uur bij eenfasesystemen. De duur is korter bij tweefasensystemen. Hou ook hier de neutralisatietijd die de producent heeft voorgeschreven voor ogen. U vindt die terug op het etiket. Na de neutralisatie mogen uw contactlenzen niet meer in contact komen met de peroxidevloeistof.

Is de peroxide lenzenvloeistof de juiste lenzenvloeistof voor u?

Of de peroxide lenzenvloeistof een geschikte lenzenvloeistof is voor uw behoeften, hangt voor een groot gedeelte af van uw gewoontes bij het dragen van contactlenzen en van uw slaapgewoontes. Hierbij moet er vooral op gelet worden dat de pauzes tussen het dragen (overdag of 's nachts) genoeg tijd geven voor de noodzakelijke ontsmetting en neutralisatie. Vraag vrijblijvend en gratis advies aan onze contactlensexperts in een Fielmann-vestiging.

Gegarandeerd voordelig: Peroxide lenzenvloeistoffen bij Fielmann

Fielmann heeft peroxide lenzenvloeistoffen van grote merken en bekende producenten voor een gegarandeerd voordelige prijs. De Geld-terug-Garantie van Fielmann geeft u de zekerheid dat u nooit teveel betaalt.

Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka