Fielmann in uw buurt zoeken
Multifocale lenzen bij Fielmann
Types contactlenzen

Multifocale lenzen: contactlenzen voor ver en dichtbij – wat ziet u er jong uit!

U doet aan yoga, begroet de dag met de zonnegroet en bent tijdens het stretchen veel soepeler dan de jeugd rondom u? Ook als u fysiek heel flexibel door het leven gaat, beginnen de jaren voor uw ooglenzen al te wegen als u midden dertig bent. Ze verliezen aan elasticiteit, de flexibiliteit neemt af en de lenzen kunnen zich niet meer zo sterk welven. Gevolg: het lezen wordt moeilijker en u ziet dichtbij niet meer zo goed.


De weinig aantrekkelijke benaming voor dit volledig natuurlijke proces is ouderdomsverziendheid; de vakterm is presbyopie. Er zijn moderne leesbrillen die populair zijn in de vorm van een elegant accessoire. Als u bovendien een vertebril nodig hebt om de buurvrouw aan het tuinhek te herkennen, moet u ofwel met twee brillen door het leven gaan of u draagt een multifocale bril.

Er bestaan ter aanvulling ook multifocale lenzen. Zoals de naam het al zegt, zorgen multifocale lenzen voor een goed zicht bij verschillende afstanden. Daarom heten ze ook multifocale of varifocale lenzen.

Zijn multifocale lenzen de juiste keuze voor u?

Multifocale lenzen zijn contactlenzen die ouderdomsverziendheid kunnen corrigeren. Torische lenzen corrigeren bovendien astigmatisme. Ze worden vaak gebruikt als aanvulling bij een multifocale bril. Net zoals de multifocale bril zorgen moderne multifocale lenzen voor een helder doorzicht in alle levensomstandigheden: hiermee kunt u weer comfortabel lezen en tegelijk goed zien wat er in de verte is. Bovendien kunt u met deze lenzen ook boven ooghoogte dichtbij zien.

Aangezien multifocale lenzen gecompliceerde contactlenzen zijn, is een aanpassing door een gecertificeerde contactlensexpert van Fielmann aan te raden. Bij de keuze van de juiste multifocale lenzen is het belangrijk dat de juiste sterkte wordt bepaald. Bovendien spelen de eigenschappen van uw ogen en de traanfilm een even belangrijke rol als uw dagelijks werk en uw hobby's.

Bij het aanpassen van contactlenzen wordt precies bepaald welke contactlenzen bij uw ogen passen en wordt uw refractieafwijking optimaal gecorrigeerd. Onze deskundige opticiens geven u vrijblijvend advies bij de keuze van uw multifocale lenzen.

 

Heel belangrijk: het juiste onderhoud van uw multifocale lenzen

De hygiëne bij en reiniging van multifocale lenzen mag nooit worden verwaarloosd. Opdat er geen vuildeeltjes of residu's van traanvocht op het lensoppervlak blijven zitten, is een stipt onderhoud van de contactlens heel belangrijk! Hoe vaker contactlenzen worden vervangen door nieuwe, hoe minder onderhoud er nodig is. Het juiste onderhoud van contactlenzen is altijd belangrijk. Vraag advies aan onze contactlensexpert over de onderhoudsmiddelen voor contactlenzen.

Gegarandeerd voordelig: multifocale lenzen bij Fielmann

Bij Fielmann vindt u multifocale lenzen van grote merken en bekende producenten voor een gegarandeerd voordelige prijs, inclusief gratis nacontrole. De Geld-terug-Garantie van Fielmann geeft u de zekerheid dat u nooit te veel betaalt.

Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka