Fielmann in uw buurt zoeken
Opzethulp voor contactlenzen bij Fielmann
Onderhoud en toebehoren

Contactlenzen: hulpmiddelen om uw lenzen op te zetten

U trekt het onderste ooglid naar onder, het bovenste naar boven ... en daar glijdt de lens van uw vinger en verdwijnt hij in de afvoer van de wastafel. Tenminste, als u geen catchmat gebruikt.


Contactlenzen opzetten- en afnemen is vaak moeilijk, zeker voor 'beginners'. U moet rustig en geduldig blijven tot de lens helemaal goed zit. Bovendien moet u toch eerst een drempel overwinnen eer u met uw vinger 'in uw eigen oog durft grijpen'. Om contactlenzen op en af te zetten gebruiken ook 'lensdeskundigen' vaak een hulpmiddel, dat bovendien hygiënisch en gemakkelijk in gebruik is: hulpmiddelen voor het opzetten en afnemen van lenzen. 

De hulpmiddelen om lenzen in en uit te doen worden lenszuigers of zuignapjes genoemd. Dit lens-accessoire wordt voornamelijk gebruikt als handig en hygiënisch hulpmiddel bij het opzetten en afnemen van vormstabiele lenzen. Bij heel wat dragers van "harde" lenzen hoort het tot hun basisuitrusting. Maar ook bij zachte lenzen kunnen hulpmiddelen handig zijn.

Het zuignapje voorkomt dat de contactlens bij het opzetten en afnemen wegglijdt. U voorkomt zo ook mogelijke kwetsuren door lange of scherpe vingernagels.

Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka