Fielmann in uw buurt zoeken
Onbewerkte glazen in de brillenproductie
Over brillen

De wereld van de glazen: Fielmann.

Als opticiens het over "glazen" hebben, wordt steeds minder vaak de minerale stof "glas" bedoeld! De meeste brillenglazen zijn tegenwoordig namelijk uit kunststof gemaakt. Slechts 10% van alle brillenglazen worden nog in minerale silicaten, dus vensterglas, gemaakt.


Wat optische prestaties betreft zijn glazen uit kunststof en glazen uit glas geen concurrentie voor elkaar. Toch hebben glazen uit kunststof, zoals bijvoorbeeld uit het gangbare CR 39, voordelen tegenover minerale glazen. In de eerste plaats valt op dat ze lichter zijn! Dankzij een speciale coating kunnen de onbreekbare kunststof glazen bovendien gehard worden en worden ze zo tegen krassen beschermd.

Brillenglas is niet gewoon brillenglas!

Of u nu enkelvoudige brillenglazen, multifocale glazen of andere brillenglazen nodig hebt, als u zich een bril wilt aanschaffen, kunt u niet enkel tussen minerale of kunststof glazen kiezen, maar uit meer dan twintig verschillende materialen in meer dan duizend verschillende uitvoeringen.

De verschillende materialen kunnen op heel diverse manieren worden verbeterd. Er bestaan oppervlaktecoatings die brillenglazen volledig of gedeeltelijk ontspiegelen. Harde coatings beschermen tegen krassen, weer andere coatings zijn vuilafstotend. Dan spreken we van het lotuseffect, want de bladeren van lotusbloemen hebben van nature uit een soort biologische teflonlaag, die het vuil gewoon laat afdruipen. Met brillenglazen die dat lotuseffect hebben hebt u geen brillendoekje meer nodig!

Kleuringen verminderen de sterkte van de lichtinval door uw brillenglazen. Van lichte kleuringen tot donkere zonnebrillenglazen met gegarandeerde UV-bescherming: zelfs de meest bizarre wens wordt vervuld als het over kleuring gaat.

Stoort het u als uw bril beslaat? Ook dat hoeft geen probleem te zijn! Er bestaan tegenwoordig coatings die dat verhinderen. U wenst fototrope brillenglazen die automatisch donker worden als de zon schijnt? Tegenwoordig is dat geen sciencefiction meer, maar beproefde technologie. Vraag uw Fielmann-opticien ernaar.

Dankzij deskundig advies van de opticiens in de Fielmann-vestigingen vindt u als u zich een bril wilt aanschaffen al snel het juiste brillenglas. Fielmann heeft het volledige gamma glasvarianten en oppervlaktebewerkingen in alle vestigingen in het assortiment: van glazen van Carl Zeiss Vision zonder extra kosten tot absolute topglazen, allemaal van producenten van toonaangevende merken.

Goed zicht door juist te centreren

Tijdens het advies voor brillenglazen gaat het niet enkel over dioptrie (dpt.) en uw brilsterkte. Bij Fielmann worden uw brillenglazen door deskundige opticiens met de grootste precisie gecentreerd: Enkel als de oogafstand tot op de millimeter precies wordt bepaald en de exacte inslijphoogte van de brillenglazen bekend is, zal uw zicht gegarandeerd goed zijn. Door afwijkingen van al enkele millimeters ontstaan er prismatische neveneffecten, die vermoeidheid, ongemak en hoofdpijn kunnen veroorzaken.

Dankzij het ambachterlijke millimeterwerk in combinatie met moderne technische middelen is elke nieuwe Fielmann-bril die een vestiging verlaat een product op maat! De modernste productiemethoden en glasmaterialen met een compactere samenstelling, herkenbaar aan de hoge brekingsindex, maken dat vandaag vrijwel alles mogelijk is. Ook voor hoge brilsterkten kunnen dunne en esthetische brillenglazen worden gemaakt.

De rolls royce onder de brillenglazen?

Als u nu zegt: "Ik wil de Rolls Royce onder de brillenglazen ..." en daarbij denkt aan het meest hoogwaardige brillenglas met alle coatings die er voor een bril bestaan, kan het gebeuren, dat de opticien van Fielmann u dat afraadt. Want minder is vaak meer! Niet alle glasmaterialen, niet alle verbeteringen hebben in alle gevallen zin.

Zo is het bij kinderbrillen niet altijd zinvol dat u voor het dunste glas kiest. Door onbewerkte glazen met een beperkte diameter te gebruiken vermindert de dikte van het glas vaak al sterk. Elders betaalt u voor deze veranderingen een meerprijs. Bij Fielmann krijgt u kleinere glasdiameters zonder toeslag.

Wie vaak veel mensen ziet, zou zijn brillenglazen moeten laten ontspiegelen. Het wordt als storend ervaren als iemand zichzelf in de bril van zijn gesprekspartner weerspiegeld ziet. Bent u vaak met de auto onderweg? Dan zou u uw brillenglazen moeten laten verbeteren met een coating tegen reflecties. Als u snel naar uw zonnebril grijpt en licht vaak als verblindend ervaart, kan een lichte kleuring van uw glazen al zinvol zijn. Of wat vindt u van meekleurende brillenglazen?

Bij Fielmann hebben we voor elk brillenprobleem een specifieke oplossing. Elke bril van Fielmann is helemaal op uw persoonlijke eisen en wensen, uw behoeften en uw dagelijkse leven ingesteld. Natuurlijk heeft ze de juiste sterkte, is ze persoonlijk gecentreerd en aangepast aan de vorm van uw hoofd. Als u ondanks dat toch niet tevreden bent, brengt u de bril gewoon terug: Fielmann geeft immers een tevredenheidgarantie!

Bij Fielmann koopt u bovendien gegarandeerd voordelig. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voor een betere prijs, neemt Fielmann de bril retour en betalen wij het aankoopbedrag terug.

Brillenglazen – voor elke brillensterkte, voor elke situatie: Fielmann

De voortdurende ontwikkeling in de glasproductietechnologie maakt het mogelijk. Waar we vroeger enkel van konden dromen, is tegenwoordig al lang realiteit: bijvoorbeeld meekleurende glazen, polariserende zonnebrillenglazen en zonnebrillen in uw brilsterkte. Dankzij de moderne technologie vindt u voor bijna elke situatie het optimale comfort van een normale correctie- en zonnebril, en dat allemaal in één glas en in één montuur!

Als u overdag een bril draagt, moet u ook uw zonnebril exact op uw individuele sterkte en uw persoonlijke behoeften laten aanpassen. Met zonnebrillen kunnen vrijwel alle refractieafwijkingen worden gecorrigeerd. Of u nu een leesbril, een vertebril of een multifocale bril draagt.

De juiste brillenglazen voor alle afstanden

Fielmann heeft een uitgebreid assortiment brillenglazen voor alle refractieafwijkingen, zoals bijvoorbeeld ouderdomsverziendheid (presbyopie), bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) en astigmatisme. Of u nu een refractieafwijking dichtbij of veraf met een enkelvoudige bril wilt corrigeren, of een multifocale bril als variant voor alle afstanden kiest, kies in elk geval: Brillen: Fielmann!

De vervaardiging van brillenglazen

Bij de productie van brillenglazen worden uit kwartszand minerale onbewerkte brillenglazen gemaakt en uit kunststoffen organische "semi-finished blanks" (halffabricaten) of afgewerkte brillenglazen met optische effect.

Tijdens de oppervlakteproductie krijgen de brillenglazen de specifieke sterkten van de brildrager. Hier worden de brillenglazen uit de onbewerkte brillenglazen of halffabricaten "op maat gemaakt" en krijgen ze hun specifieke waarden.

Beide productieprocessen laat de opticien uitvoeren door de toeleveringsindustrie. Hetzelfde geldt voor de oppervlakteverbeteringen, zoals ontspiegelen of harde coatings. Bij Fielmann pakken we het anders aan: in Rathenow an der Havel, de wieg van de Duitse optica, worden al sinds 1801 brillen geproduceerd. Hier heeft Fielmann een eigen productie- en logistiek centrum.

Wat andere opticiens uitbesteden en overlaten aan de industrie, doet Fielmann zelf: de oppervlakteproductie en verbetering van brillenglazen. De kwaliteitscontrole bij Fielmann bestaat uit een hardheidstest, waarin enkel de beste slagen. Want Fielmann geeft drie jaar garantie op het montuur en op de brillenglazen!

In onze vestigingen vindt u kwaliteitsglazen en topglazen van toonaangevende merken naast brillenglazen die Fielmann zelf heeft geproduceerd. U krijgt de kunststof glazen van Carl Zeiss Vision al zonder extra kosten! Win hierover advies in!

Klaar voor het montuur!

De brillenglazen zijn klaar voor het montuur! Op dat punt begint het klassieke ambachtelijke werk van de opticien. De afwerking van de bril, dus het aanbrengen van ruw-ronde glazen in uw montuur, is een intensief proces.

Nadat de opticien heeft gecontroleerd of het brillenglas het transport zonder problemen heeft overleefd en of de bestelde waarden werkelijk overeenkomen met de sterkten van het geleverde glas, beginnen de voorbereidingen voor het inslijpproces.

De glazen in het montuur monteren is millimeterwerk. De moderne techniek, zoals CNC-slijpautomaten, ondersteunen de manuele vaardigheden van de deskundige opticien. In de werkplaatsen gelden er strenge normen. Als de waarden van de glazen ook maar een beetje afwijken, worden ze opnieuw besteld en wordt de bril opnieuw gemaakt.

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka