Fielmann in uw buurt zoeken
Montuurkeuze bij Fielmann
Over brillen

Het juiste brilmontuur voor u!

Stap 3: Een brilmontuur kiezen

Nadat de brilsterkte is bepaald - we noemen dat ook de oogmeting - zetten we de derde stap bij de aanschaf van een bril: het juiste montuur kiezen. "Een bril is een statement! Welk effect wilt u bereiken?", vraagt gekwalificeerd opticien Frank Schmiedecke.


Ik dreig te verdrinken in de oceaan van de wel duizenden monturen uit het assortiment van elke Fielmann-vestiging. Standvastig als een kapitein laveert Frank Schmiedecke ons door de oceaan van het assortiment. Hij legt vervolgens een selectie monturen op onze tafel.

Tijdens dit gesprek gaat het niet enkel over de stand van de ogen, maar ook over de gezichtsvorm en over de haar- en oogkleur. Het gesprek is veel meer dan een standaard gesprek over kleding, accessoires en stijlvoorkeuren. Bij het kiezen van een geschikt montuur wordt ook rekening gehouden met het dagelijkse leven en de werkomgeving van degene die de bril draagt. "Een boswachter heeft een andere bril nodig dan een tandarts, een vrachtwagenchauffeur of een leraar ", benadrukt Frank Schmiedecke. "De bril moet perfect zitten, want achter het oor lopen gevoelige zenuwbanen. Als de veren voor druk zorgen, wordt het dragen van een bril onaangenaam." De lengte van de veren en de zone waar de bril direct op de neus ligt, moeten perfect zijn.

Een montuur kiezen is een echte uitdaging in het brillenparadijs van Fielmann. Met duizenden opties in de meest uiteenlopende monturen, van het montuur tegen nultarief tot met de hand gemaakte monturen in echt goud, kan een deskundig en klantgericht gesprek heel nuttig zijn. Moet het een bril met een halve of een volle rand zijn of hebt u liever een randloze bril? Monturen zonder rand hebben een bijzonder stemmig effect. Bij dit type bril zitten de veren rechtstreeks aan het glas.

Ook het materiaal is erg belangrijk. Uit metaal of acetaat, een veelzijdig natuurproduct uit katoen, worden bijzonder mooie brillen gemaakt.

De vraag "Welk effect wilt u bereiken?" komt als een verrassing. Het antwoord maakt de keuze eenvoudiger: Wil ik als baas streng of sympathiek overkomen? Wil ik er cool of juist braaf uitzien? Ben ik avant-gardistisch of eerder mainstream? De juiste bril kan het gewenste effect versterken. Hebt u een voorkeur voor klassieke elegantie of voor de strenge zakelijke stijl? Valt u graag op of blijft u liever bescheiden en op de achtergrond? 

Of het nu over een gratis montuur tegen nultarief (u betaalt enkel voor de brillenglazen!), een montuur uit de Fielmann-collectie of een merkenbril gaat: het stijladvies verloopt altijd toegewijd, vriendelijk en deskundig. Een bril is een sieraad voor het gezicht. Nu moet u opzetten, afzetten en uitproberen. Geniet zonder risico van de overweldigende keuze: Fielmann geeft een tevredenheidgarantie!

Nadat u het montuur hebt gekozen, volgt het adviesgesprek over de glazen en het centreren van de brillenglazen. Bij Fielmann krijgt u persoonlijk gecentreerde brillenglazen!

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka