Fielmann in uw buurt zoeken
Over brillen

"Is dat schildpad of zo...?" Nee! Acetaat.

Een bril is tegenwoordig meer dan een statement: het is een sieraad voor het gezicht! Sterren met vooruitziende blik hebben dat al lang ontdekt: Demi Moore heeft een voorkeur voor strenge, zwarte brillen in groot formaat en Lady Gaga benadrukt haar extravagante optredens met excentrieke bril-kunstwerken.


Voetbaltrainer Jürgen Klopp, mode-icoon Karl Lagerfeld en supersterren als Meryl Streep, Anastacia en Nicole Kidmann dragen bewust een bril! Maar de beroemdste brildrager is sir Elton John. Zijn brillentik is legendarisch, zijn zwak voor brillen is het kenmerk van de beroemde popster. Hij bezit talloze unieke stukken en verzamelt brillen zoals filatelisten postzegels.

Scherp, schuin en schalks, elegant, exclusief en extravagant: Brillen zijn tegenwoordig in vorm en kleur even divers als damesschoenen of handtassen. Ze benadrukken de originaliteit van de drager, zijn een modestatement, benadrukken de stijl, zijn een persoonlijk accessoire en passende aanvulling bij de outfit.

Dankzij acetaat! Want de stoffen waaruit de moderne brillendromen zijn vervaardigd, geven brillendesigners een ongelofelijke vrijheid bij de productie. Acetaat is een fascinerend materiaal om brillen in te vervaardigen. Het kan worden gefreesd, gepolijst en steeds weer tot nieuwe, hypermoderne monturen met onuitputtelijke kleurcombinaties worden verwerkt.

Dankzij acetaat is alles mogelijk. Lichtheid en draagcomfort zijn dankzij dat brillenmateriaal vanzelfsprekend geworden. Optische zwaargewichten zoals de massief lijkende nerdbril liggen in geen geval zwaar op de neus. Die markante fashiontrend dankt zijn lichtheid aan het "lichtgewicht" acetaat.

De bril uit acetaat is een natuurproduct
Het basismateriaal: Uit acetaatplaten worden monturen in steeds weer nieuwe kleurvariaties gemaakt.

Acetaat is een natuurproduct! Het wordt gewonnen uit de organische vezelstof cellulose. Het basismateriaal voor het winnen van acetaat is katoen. Anders dan bij de verwerking tot textiel is de verwerking van katoen tot acetaat een intensief proces. Het katoen wordt voor de productie van brillen gedroogd, tot cellulosepoeder vermalen, aangelengd met azijnzuren, gekleurd, in model gebracht en op het einde van het proces verwerkt tot een stevig materiaal in platen. Uit die acetaatplaten worden dan de monturen gesneden en gefreesd. 

Acetaat betekent vrijheid in vorm en kleur! Dankzij de combinatiemogelijkheden kunnen brildesigners hun fantasieën helemaal uitleven. Naast al die kleuren en kleurvariaties verbleekt elke regenboog. Veranderend of verlopend in meerdere lagen, contrasterend in kleurschakering, glanzend of mat, helemaal zuiver en helder: acetaat kan als materiaal voor brillen alles aan! Coatings en getrapte schakeringen zorgen zelfs voor een ruimtelijk diepte-effect. Opdat brildesigners dat driedimensionele effect kunnen bereiken, worden acetaatplaten in lagen opgebouwd en tot één blok samengevoegd. De vakman noemt dat proces "verkitten". Dankzij dat veelkleurige meerlagige acetaat vindt de klant bij Fielmann steeds weer nieuwe opties bij de hypermoderne monturen.

Productie van het montuur bij Fielmann
Om de glans en transparantie van het acetaat volledig tot hun recht te laten komen, valt Fielmann in de brillenproductie terug op vanouds beproefde ambachtskunst: 70 uur lang roteren de veren en het montuur samen met houtspaantjes en slijppasta in een trommel

Het vormenspectrum is heel ruim. Brillendesigners kunnen hun creativiteit ook bij het decor vrijwel onbeperkt uitleven: de verschijning van Lady Gaga is dankzij acetaat gegarandeerd fantastisch. Een opvallend en gewaagd design of teruggetrokken en elegant: acetaat geeft de bril en zijn drager een specifiek karakter.

Ook voor puristen is acetaat een toonaangevend materiaal. Bescheiden monturen voor elke dag, hoogwaardige couture-brillen en "schildpad"-variaties in warme bruin-en-geeltinten in "havanna"-stijl of monturen in puur zwart - een brillenklassieker die nooit aan fascinatie zal inboeten - zijn tegenwoordig eveneens van acetaat.

Moderne bril bij Fielmann
Brillen: Fielmann | MI 035 SUN FA | LD 025 SUN FA | Acetaatmonturen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de mode.

Klassiekers in retrovorm zijn tegenwoordig helemaal in de mode. Monturen uit de jaren 60, 70 en 80 zien er als acetaatmontuur modern en hedendaags uit, de panto-vorm uit de jaren 30 is weer helemaal terug en brilleniconen zoals de "Wayfarer" van de Blues Brothers keert in de 21e eeuw terug als klassieker.

U hebt een hoog voorhoofd, uw gelaatsvorm is trapezevormig of ovaal, rond of hoekig? U hebt een stompe neus of hoge jukbeenderen? Acetaat maakt van elk gezicht een "brillengezicht"!

In de Fielmann-collectie vindt u een ruim assortiment hypermoderne acetaatmonturen. Daar zit zeker ook het model tussen dat bij uw gezicht, uw type en uw levensstijl past. Op elke Fielmann-acetaatbril staat aan de binnenkant van de veer als herkomstbewijs "acetaat: natuurproduct".

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka