Fielmann in uw buurt zoeken
Over brillen

Coole bril – niet enkel voor warme dagen! Pilotenbril: Fielmann

Gas geven en opstijgen! Piloten zijn de elite van de cockpit. De wereld is hun woonkamer, kerosine hun parfum. De grote, wijde wereld ruikt naar vrijheid en avontuur. Piloten zijn voortdurend up-and-away, elke dag weer helden met een droomberoep!


Ook wereldsterren zijn geen grondpersoneel. Ze zien vaker dan de gewone medemens de zon boven de wolken. Mensen die vaak vliegen, laten dat ook graag zien. En niet enkel met rode koffertags: ze dragen pilotenbrillen. De vliegeniersbrillen van de zomer zijn het toppunt van cult. In onze Fielmann-vestigingen kunt u onmiddellijk instappen in het zomerse zonnebrillenseizoen en van de grond gaan! Wij tonen u de actuele modellen en de nieuwe versies van de pilotenbril. Een klassieker behaalt af en toe nieuwe hoogtes.

Idolen van vele generaties vrouwen benadrukten hun onbereikbare macho-imago met een pilotenbril. Zelfs oma lag al aan de voeten van de drager van een pilotenbril: Steve McQueen was als cowboy de King of Cool voor de generatie van grootmoeder. In de jaren 80 maakte Tom Cruise in de film "Top Gun" van de pilotenbril een van de beste "nevenpersonages" van deze cultfilm. Eén bioscooplegende later draagt de beroemdste agent van Hare Majesteit – Daniel Craig als 007 – natuurlijk een pilotenbril. Van Robert Redford tot Brad Pitt reisde de pilotenbril als cultobject op de gezichten van superstars onbekommerd door de tijd en daarbij "vloog" ze gewoon over de andere trends heen.

Brillen: Fielmann | BD 277 Sun CL | Klassiek metalen montuur in pilootvorm in een hypermoderne versie.

De beroemde zonnebril in druppelvorm is zeker geen pure mannenzaak meer. De internationale girlpower in de showbizz draagt ook pilotenbrillen. Bijvoorbeeld: „Sex and the City 2“. Sarah Jessica Parker is verblindend mooi met haar goudkleurige verspiegelde model. Blingbling op de neus: hoe cool is dat wel?! Penelope Cruz doet het klassiek met haar Ray-Ban-Aviator, Britney Spears voert een optische precisielanding uit en Angelina Jolie paste met haar bril perfect bij Brad. Pop-icoon Madonne stelt iedereen in de schaduw: het Italiaanse designerduo Dolce & Gabbana wijdt een eigen lijn aan de excentrieke diva: Pilot goes Pop!

De vliegeniersbril is hypermodern als accessoire en staat helemaal bovenaan de populariteitslijst van de trendsetters. Er is amper nog iemand die de ernstige geschiedenis van hun ontstaan kent: de pilotenbril was oorspronkelijk bedoeld als beschermbril voor piloten. Wat tegenwoordig chique is, werd begin jaren 30 vervaardigd door de firma Bausch & Lomb voor Amerikaanse luchtmachtpiloten in de oorlog. De bril moest de strijders bescherming geven tegen het grillige licht, spiegelingen en UV-stralen. En vandaag is er nog steeds één merk dat als geen ander bekend staat om de pilotenbrillentrend: Ray-Ban.

De Ray-Ban-zonnebril met grote glazen – model „Aviator Large Metal“ – werd nog tot het midden van de jaren dertig als beschermbril geleverd aan de Air Force. De modelnaam "Aviator" betekent in het Engels overigens niets anders als "vliegenier"! Er kwamen nieuwe modellen voor het leger: voor her team van de vliegdekschepen werd de "Ray-Ban Outdoorman" gebruikt en voor de boordschutters van de Air Force de "Ray-Ban Shooter". Pas in de jaren 80 evolueerde de pilotenbril van leger- naar mode- en lifestylebril. Met de modieuze revival interpreteren montuurontwerpers het brillenicoon naar volledig nieuwe varianten.

Tegenwoordig is de "Ray-Ban Aviator" waarschijnlijk de bekendste merkzonnebril in pilootvorm, ook nu andere merken deze trend al een hele tijd geleden hebben opgepikt.

De pilotenbril is een blijvend fenomeen en als brilvorm onafscheidelijk verbonden met de gezichten van de sterren op het witte doek en de televisie. Tijdens het filmfestival in Cannes, de oscaruitreiking in Hollywoord en de Berlinale in Berlijn treedt de pilotenbril samen met de sterren van het moment in de schijnwerpers.

Of het nu de zachte, vrouwelijke druppelvorm met bescheiden metalen montuur in goud of zilver en gekleurde glazen is of een opvallende vorm zoals de "Ray-Ban Cats" uit hoogwaardig kunststof of de kleurig-sportieve Champions-lijn van het merk Carrera: de pilotenbril mag in geen enkele damescollectie ontbreken.

Brillen: TOM FORD SMITH TF 773 | De klassieker: De pilotenbril.

Naast de klassieke metalen versie komen heel diverse materialen, zoals zachte kunststoffen of materiaalcombinaties, tot hun recht. Ze spelen met contrasten en geven de pilotenbril een frisse look. U draagt wat u mooi vindt: mannelijk-klassiek, jeugdig-sportief, ladylike glamoureus met strass-steentjes en siergroefjes vooraan en op de veren of in grillige, fluorkleurige speciale coatings. Er is een bijzonder ruime keuze in vorm- en kleurvariaties bij het montuur en de glazen.

De actuele trend is de typische druppelvorm met dunne montuurrand, met opvallend grote glazen. Als u accenten wilt leggen, draagt u de pilotenbril met een gekleurde spiegeling. Maar ook de kleurklassiekers groen, bruin en grijs zijn populair bij de glazen. Voor zonnebrilfreaks betekent de pilotenbril cult en mythe. Daarbij ontsnapt ze door haar kameleonachtige flexibiliteit steeds weer aan de mainstream in de mode. Maar voor de echte Aviator-fans is er geen compromis mogelijk: enkel het origineel is het origineel!

Zonnebrillen: Fielmann

Vraag advies aan onze Fielmann-opticien. In elke Fielmann-vestiging presenteren wij de wereld van de zonnebril in zijn geheel: tussen de meer dan 2.000 monturen van de hypermoderne Fielmann-collectie vindt u een ruim assortiment zonnebrillen.

ZONNEBRILLEN VOOR HEREN IN PILOOTVORM

Herenzonnebril BD 277 SUN CL

Brillen: Fielmann

BD 277 SUN CL
Herenzonnebril Ray-Ban RB 3025

Brillen: Ray-Ban

RB 3025
Herenzonnebril BD 277 SUN CL

Brillen: Fielmann

BD 277 SUN CL
MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka