Zeichenfläche 4 Servi c e d a c oustique auditi v e Servizio per appa r e c chi acustici Compass Rechnung PayPal Visa Mastercard
Fielmann in uw buurt zoeken
Over brillen

Doorzicht met de juiste look! Modieuze brillen: Fielmann

Wat hebben Harry Potter, Steve Jobs, John Lennon en Mahatma Gandhi met elkaar gemeen? Juist: een kleine, ronde bril! Brillen hebben invloed op uw uiterlijk. Of u nu een tovenaar, Apple-visionair, Beatle of geweldloze revolutionair bent: brillen geven een cultfiguur een onderscheidend kenmerk en hebben invloed op stromingen in de mode van volledige generaties.


Of neem die twee oudere heren, Heino en Karl: De ene zingt Duitse liedjes in Duitsland, de andere maakt internationale mode in Frankrijk. Ze dragen allebei zonnebrillen. Altijd! U kent zeker ook het zwartgerande, bijzonder dominante montuur, dat altijd in het gezelschap en op het gezicht van een eerder zachte Griekse zangeres in de schijnwerpers staat? De vrouw in kwestie houdt van witte rozen uit Athene en heet Nana Mouskouri. Haar bril was decennialang cult en heeft als "nerd" een soort wedergeboorte gekend.

Cat-eyevormen bij Fielmann
Brillen: Fielmann | MF 020 FA | Klassieke butterflyvorm – altijd al populair, nu ook opnieuw ontdekt door de modewereld!

Brillen zijn al lang niet meer enkel dingen die je helpen beter te zien. Naast handtassen en schoenen zijn het de hoofdrolspelers in het theaterstuk van accessoires. Als must-have en statement voor iedereen die plezier beleeft in mode vormen ze een stijlelement in het gezicht dat onmiddellijk voor iedereen zichtbaar is. Het brildesign laat zich door de mode inspireren en richt zich op actuele, internationale trends. Ook de bril verandert van seizoen tot seizoen, vorm en kleur geven de monturen telkens een nieuwe uitstraling. Nerd en nikkel benadrukken bijvoorbeeld het intellect en zeggen: "Kijk eens zie ik er niet slim uit!" Andere brillen daarentegen benadrukken hoe ongelooflijk dapper en excentriek hun dragers zijn. Sir Elton John is het sprekende paradevoorbeeld voor de brillenexcentriekelingen De koning van de extravagantie gaat nooit zonder bril het podium op.

Monturen zijn zo cool als piloten, speels als vlinders en sexy als de ogen van een kat. Klassieke vormen als de panto-, piloten-, cateye- of vlinderbril blijven het als evergreen goed doen. Ze zijn fris, vinden zichzelf steeds opnieuw uit en staan ondanks alles volledig los van de wisselende modetrends. Het design wordt opnieuw bekeken en de "oudjes" zijn er elke keer weer bij. Innovatieve materialen, nieuw kleurcombinaties en mooie details kussen de klassiekers elk seizoen weer wakker.

Brillen: Fielmann | MF 039 FA | Klassieke butterflyvorm – altijd al populair, nu ook opnieuw ontdekt door de modewereld!

U hoeft met uw montuur niet buiten het kader te vallen om op vlak van mode de toon aan te geven. Maar als u dat wilt, kunt u het wel. Met een bril kunt u zelfs door de tijd reizen. Herinnert u zich het drama tussen first lady Jackie O. en haar rivale, de operadiva Maria Callas? Allebei waren ze verliefd op de reder en miljardair Onassis, allebei verborgen ze tijdens de mènage à trois hun gevoelens achter grote, donkere glazen. Ook u kunt met een bril uw emoties benadrukken, uw type beklemtonen of uw uiterlijk veranderen.

Of dompel u eens onder in de jaren twintig als u zich niet thuis voelt in de vintagestijl van de jaren vijftig. Laat zien dat u durft veranderen. Tegenwoordig zijn brillen geen modieus luxeproduct meer. Het zijn hoogwaardige accessoires die iedereen zich kan veroorloven. Haal uw inspiratie in uw Fielmann-vestiging. Zacht of krachtig? Een opvallend metalen decor of een zacht, honinggeel gemarmerd montuur? Onze opticiens geven u stijladvies. Probeer er enkele. Waarom zou u altijd dezelfde bril dragen? Er zijn heel wat mogelijkheden om er met een bril goed uit te zien. Van één ding kunt u helemaal zeker zijn: bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs!

Draag bij uw kantooroutfit een andere bril dan tijdens het sporten! Uw zwarte basisoutfit voor een bezoek aan het theater krijgt met een bril extra glans net zoals met een juweel. Voor uw vrijetijdslook tijdens de barbecue kunt u zich gerust aan iets "raars" wagen. Laat u meevoeren voor het grote assortiment in uw Fielmann-vestiging. Brillen met een volle rand, een halve rand of randloze brillen veranderen uw gezicht elke keer weer. Grote brillen met een oversized look maken vaak dat kleine verschil voor een perfect optreden.

U hebt een vaste stijl als u op pad bent? Verras dan uw vriendenkring eens door af te wisselen met iets avant-gardistisch of iets extravagants! U durft en bent een beetje scherp? Geniet dan van het verrassingseffect als u met klassiekers uit de jaren 50, 60, 70 of 80 in een nieuwe uitvoering heel elegant naar binnen wandelt.

U houdt van merketiketten? Ook goed! Opdrukken van logo's op de veren van de bril als cultobject laten zien dat het beste net goed genoeg is voor u.

Een bril kan uw uiterlijk zachter en zinnelijker maken of u een strenge, wat onbehouwen uitdrukking geven. Opvallend en apart, bescheiden en ernstig, sportief-dynamisch of schreeuwend en excentriek: Brillen zijn alleskunners in de mode. Ze zijn een stijlelement en een statement. In de grote verscheidenheid aan vormen en kleuren, die bij elk nieuw modeseizoen voortdurend geactualiseerd worden, kan elke brildrager vandaag net dat model vinden dat goed bij zijn gezicht past en helemaal zijn smaak is.

Montuur, vorm en kleur als trend

Fielmann-monturen in acetaat of kunststof in de kleuren havanna of zwart zijn altijd een goede keuze. Afhankelijk van het stijlgevoel en de smaak van de brildrager biedt de Fielmann-collectie modellen die inspelen op de nerd-trend: de grote, dikke monturen met volle rand zijn nadrukkelijk aanwezig in het gezicht. Wie het liever bescheiden heeft, kan de nieuwe tegentrend volgen. Het montuur is nog steeds groot, maar dankzij de dunne randen zichtbaar en voelbaar lichter.

Een klassieker bij brildragers is de pilotenbril! Ze komt al lang niet meer enkel als zonnebril aan de start, maar zet als corrigerende bril ook tijdens het gewone leven een opmerkelijke precisielanding in. Nonchalant, cool en in glanzende pasteltinten of met gouden en zilveren versieringen kan ze op verschillende manieren met kleding worden gecombineerd.

Brillen: Fielmann | BD 432 Sun CL | Een moderne interpretatie van de klassieke pilootvorm.

De ene keer bescheiden, de andere keer in felle kleuren en met een volle rand: de pantovorm blijft populair. Haar intellectuele look met de cirkelronde glazen gaat terug tot de jaren twintig van de vorige eeuw. „Panto“ is een Grieks woord en betekent “alles”. Ze is te herkennen aan de ronde glazen die naar boven ovaler en vlakker worden. Dat is niet enkel van belang voor de mode, maar heeft ook het voordeel van een groter gezichtsveld. De pantovorm past bovendien perfect bij veel verschillende gezichtsvormen.

Bij zonnebrillen vinden we de vrouwelijke vlinder- en cateye-vormen van de sixties terug. Het kattenoog met de spits uitlopende glazen straalt elegantie en charme uit. De zonnebril moet in ieder geval groot zijn! Bij de kleuren wordt het eerder bescheidener: al het felle moet wijken voor zachtere kleuren.

Moderne kunststoffen, warm acetaat en koel metaal houden als montuurmateriaal elkaar wat betreft populariteit in evenwicht. Acetaat biedt als materiaal eindeloze variatiemogelijkheden in het kleurendesign. Monochroom, 2- of meer kleurig, transparant of ondoorzichtig, met harmonieuze of contrasterende kleur verlopen; bij acetaatmonturen zijn er geen grenzen voor uw smaak. De vormen gaan van een minimalistisch eenvoudige, sobere esthetiek tot opvallende front- en verenoplossingen.

In alle Fielmann-vestigingen tonen wij u een groot assortiment actuele modellen en nieuwe interpretaties van de tijdloze klassiekers. Vraag uw Fielmann-opticien ernaar. Hij geeft u advies bij de keuze voor een goed zittend, comfortabel montuur en over welk vorm- en kleurdesign het beste past bij uw persoonlijkheid, uw kledingstijl en uw persoonlijke wensen.

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.