Fielmann in uw buurt zoeken
Bril voor refractieafwijkingen bij Fielmann
Het oog

"Bijziendheid, verziendheid of verkromming van het hoornvlies: maakt u zich geen zorgen!"

"...ik ben zo blind als een mol", fluisterde Marilyn Monroe in 1953 in de komedie "How to Catch a Millionair". Daarna viste ze een betoverend mooie cat-eyebril uit haar handtas, zette die op en zag er met bril nog adembenemender uit.


De oermoeder van de blondines maakte van een bril een sexy cultobject en veranderde een vermeend gebrek, haar refractieafwijking, in een modetrend! Plots wilden alle jonge vrouwen cat-eyebrillen dragen - en in heel wat monturen zat gewoon vensterglas. En dat kwam allemaal door Marilyn!

De grote held van de jeugd van tegenwoordig draagt ronde glazen en heet Harry Potter. De angst voor de kinderbril is verdwenen sinds Fielmann die lelijke ziekenfondsbril omgetoverd heeft in een assortiment sieraden.

Maakt u zich geen zorgen: met brillen en contactlenzen kunnen de meeste refractieafwijkingen gemakkelijk gecorrigeerd worden! Het begrip refractieafwijking (ametropie) is "opticien-Nederlands" en staat tegenover normaalziendheid (emmetropie). Het woord staat dus voor afwijkingen van de fysiologische norm.

Neem bijvoorbeeld de brandpuntsafstand van de ooglens. Die is afhankelijk van de breking van de lens. Maar zelfs als de lens het licht op de juiste manier bundelt, ontstaat er mogelijk geen scherp beeld op het netvlies omdat de oogbol te kort of te lang is. Net zoals er mensen zijn met lange en korte neuzen, zijn er mensen met een langere of kortere oogbol. Terwijl de lengte van de neus voor het ruiken over het algemeen geen rol van betekenis speelt, hangt het van de lengte van de oogbol af of u bij-, ver- of normaalziend bent.

Heeft de opticien bij u een refractieafwijking vastgesteld? Geen probleem! U bevindt zich in het beste gezelschap: seksbommen, tovenaars, piraten evenals elke tweede Nederlander dragen tegenwoordig een bril. Myopie en hypermetropie, presbyopie en astigmatisme zijn vreemde woorden uit het Grieks waarachter de refractieafwijkingen bijziendheid, verziendheid, ouderdomsverziendheid en verkromming van het hoornvlies schuilgaan. In het Nederlands klinkt dat allemaal veel normaler!

Dat afwijkingen van de emmetropienorm sexy kunnen zijn, bewees Marilyn Monroe meer dan 60 jaar geleden al met haar blik door haar cat-eyebril.

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Gratis oogmeting

Uw gezichtsvermogen wordt door onze deskundige opticiens gecontroleerd met behulp van de modernste technologie.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka