RETRO REVIVAL

Het mooie aan de mode is dat alles vroeg of laat terugkomt. Deze herfst zorgen brillen met een voorname vintage-look voor een echte 70tiger jaren sfeer. De kleurverlopen in acetaatmodellen zijn net zo typisch voor de retrolook als de enorme metalen monturen in glanzende goud- en zilvertinten. De modellen in rechthoekige of pilootvorm hebben karakter en vertellen een verhaal: zij brengen ons terug naar de tijd toen telefoons nog kiesschijven hadden en aan een draad hingen. Toen het nog belangrijk was wie de Rubiks kubus het snelste kon oplossen.

Deze nostalgie is ook te zien in de mode waar trends van toen een comeback vieren Truien met opvallende patronen worden gecombineerd met effen wildleren jassen, hoogsluitende kanten blouses met ruches worden gecombineerd met enge spijkerbroeken. Felgekleurde sokken zijn een extra blikvanger. Opvallende kleuren zoals turkoois en pink worden gecompenseerd met oker- en kerrie-tinten.

Met de rebelse look maken wij deze herfst een modieus statement dat zich tegen de mainstream afzet. Of vroeger alles beter was, blijft een open vraag. Maar de trends van de 70tiger jaren zijn vandaag nog populair.

Brillen: Fielmann

Model: JIL 006

Brillen: Fielmann

Model: BD 317

Brillen: Dolce & Gabbana

Model: DG 3297

Brillen: Moschino

Model: MOS521

Brillen: Tommy Hilfiger

Model: TH 1585

Brillen: Fielmann

Model: Inter 2118

Brillen: Fielmann

Model: Inter 2118

Brillen: Fendi

Model: FF 0333