„In the Sixties, fashion was about liberation. It was about setting women free; it wasn't about being unable to walk.“

Veruschka von Lehndorff (topmodel)

Sixties Reinvented
door Astrid Saß

Opeens zindert alles: de muziek, mode & kunst zijn spannender dan ooit. Nieuwe uitdagingen, tegen alle conventies in. De mode is wild en grenzenloos. En casual is het nieuwe chique.

Inmiddels is de opwindende stijl van de jaren ’60 al lang een klassieker. Dit seizoen vieren de looks van sixties-idolen als Twiggy, Jean Shrimpton & co. een spannende opleving in zachte tinten: minirokjes, nonchalant gecombineerd met fijne zijden blouses en oversized blazers. Vrouwelijke jurken over stoere denim. Pumps, platte schoenen of hoge hakken onder een strakke broek om het silhouet te accentueren.

Een perfect statement hierbij: een kleine bril! Onderscheidende vormen zoals Cateye en donkere kleuren versterken de extravagante uitstraling. Een coole zonnebril in mini-formaat trekt ieders aandacht. Dat geeft een vrouwelijke, nostalgische en vooral zelfverzekerde look. De Cateye-bril wordt nonchalant op de punt van de neus gedragen. Op een vanzelfsprekende manier laten we zien dat we een duidelijk gevoel voor stijl hebben.

Brillen: Fielmann

Model: Inter 2189

Brillen: Vogue

Model: VO 5211S

Brillen: Vogue

Model: VO 5235S

Brillen: Fielmann

Model: Inter 2075

Brillen: Fielmann

Model: Comfort 068

Brillen: Max Mara

Model: MM1327

Brillen: Fielmann

Model: Inter 2194