Fielmann in uw buurt zoeken
Zonnebrilglazen van Fielmann
Zonnebrilglazen

Zonnebrilglazen met gegarandeerde UV-bescherming

U hoeft niet verliefd te zijn om door een roze bril te kijken. Gekleurde brillenglazen brengen u in de juiste stemming.


Ziet de wereld er volgens u te grijs uit? Doe dan zoals Johann Wolfgang von Goethe: kijk door gele glazen en de zon begint te schijnen, ook als het buiten regent. Rood zou stimuleren, groen harmoniseren en blauw ontspannen; zo is het in ieder geval volgens de kleurenleer. Als u op een modieuze manier kleur wilt bekennen, zijn abrikoos, azuurblauw, munt en citrus op dit moment heel trendy.

Bij Fielmann kunt u naar hartenlust in de kleurenketel grabbelen en uit een enorm gamma uw lievelingskleur en de sterkte van de tint kiezen. Alles is mogelijk! Spiegelglazen of glazen met kleurverloop, met coating en glazen in uw brilsterkte. Uw smaak en uw behoeften hoeven met geen enkele grens rekening te houden. Bij alle zonnebrilglazen van Fielmann bent u van één ding zeker: ze beschermen tegen de schadelijke UV-stralen!

Hebt u zich al eens afgevraagd waarom de meeste zonnebrillen bruine, grijze of groene glazen hebben? Die zonnebrilklassiekers veranderen de kleuren van de omgeving het minste. Bovendien hebben ze de beste verblindingsbescherming en absorberen ze het zonlicht het beste, tot 95%. In vergelijking daarmee scoren gele glazen wat betreft bescherming minder goed. Ze hebben slechts een beperkte verblindingsbescherming en verminderen het binnenvallende licht tot de helft. Daarentegen maken gele glazen de contrasten sterker, wat vooral outdoor-sporters sterk waarderen.

Zonnebrilglazen in uw brilsterkte

Zonnebrilglazen zijn “normale” brillenglazen die voorzien zijn van een kleur. Er zijn verschillende procedés om kleur aan te brengen op de glazen. Bij glazen in silicaat wordt de kleurlaag erop gestoomd, kunststof glazen worden in een verfbad gekleurd. Opticiens delen de kleursterkte van een bril in in filtercategorieën. Men spreekt ook van de tintsterkte. In beide gevallen wordt de intensiteit van de kleur bedoeld. Hoe hoger de tintsterkte is, hoe donkerder de glazen. Maar wees voorzichtig: Donkere glazen laten weliswaar minder licht door, maar dat betekent niet automatisch een betere bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

Ogen open in het verkeer!

Bij zonnebrilglazen maken we een onderscheid tussen glazen die geschikt zijn voor in het gewone verkeer en glazen die geschikt zijn om ‘s nachts te rijden. Als u uw zonnebril vaak tijdens het autorijden draagt, moet u controleren of de glazen toegelaten zijn voor in het verkeer. Als ze de kleuren anders weergeven, kunt u de verkeerslichten en de stoplichten niet meer goed herkennen. Het meest kleurgetrouw zijn de bruine, grijze en groene glazen. Onze opticiens leggen u graag de wettelijke bepalingen uit en geven u advies terwijl u de juiste zonnebrilglazen kiest.

Zonnebrillen in uw brilsterkte: Fielmann

Draagt u een bril? Dan zou u ook uw zonnebril exact op uw ogen moeten afstemmen. Wij hebben hypermoderne modellen uit de Fielmann-collectie en uit de zonnebrillen van bekende merken met glazen in uw brilsterkte. Onze Drie-Jaars-Garantie geldt uiteraard ook voor zonnebrillen in uw brilsterkte.

Oppervlakteverbeteringen voor uw zonnebrilglazen

In de glasproductie kunnen naar wens verschillende oppervlakte verbeteringen op uw zonnebril worden aangebracht. Heel wat mensen kiezen voor ontspiegeling om storende reflecties tegen te gaan en een natuurlijk zicht te bereiken. Anderen houden juist van de weerspiegelende reflecties van een zonnebril of laten de zonnebrilglazen zelf verspiegelen. Zonnebrilglazen kunnen aan de voorkant en aan de achterkant ontspiegeld worden. Bij modieuze zonnebrillen die niet dicht tegen het gezicht aan zitten is een ontspiegeling aan de achterkant zinvol om reflecties tot een minimum te herleiden. Een harde coating beschermt de glazen tegen krassen. Fielmann heeft het volledige gamma glasvarianten en oppervlaktebewerkingen in alle vestigingen: van glazen van Carl Zeiss Vision tot absolute topglazen, allemaal van producenten van toonaangevende merken.

Zonnebrillen: Fielmann

Voor uw zonnebril kunt u kiezen tussen metaal, titanium, acetaat, kunststof en andere montuurmaterialen. U wilt zorgen voor contrasten en wilt de symmetrie van uw gezichtscontouren bewust doorbreken? U kunt alles doen wat u wilt! Vraag advies in onze vestiging. Bij Fielmann vindt u de juiste zonnebril voor uw gezicht.

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka