Verblindingsbescherming: Fielmann. Sla de juiste toon aan - maar nooit zonder UV-bescherming!
Waar veel licht is, valt ook schaduw. Voor gezonde ogen is de wisselwerking tussen licht en donker geen probleem. Om onze ogen te beschermen kunnen onze pupillen zich razendsnel aanpassen.
Als het licht is, verkleinen de pupillen afhankelijk van de intensiteit van het licht tot een klein puntje. Als het daarentegen donker is, verwijden ze om het weinige licht zo effectief mogelijk op te vangen.
Maar wees voorzichtig! Enkel een donker brillenglas beschermt niet tegen UV- stralen!
Kies de juiste filtercategorie voor uw zonnebril
Let op: Getinte glazen beschermen niet automatisch tegen de gevaarlijke UV-stralen van de zon! Let bij de aankoop van een zonnebril altijd op de gegarandeerde UV-bescherming van de glazen!
Speel op zeker!
Met een zonnebril van Fielmann neemt u geen enkel risico: alle zonnebrillen in het aanbod van Fielmann hebben het CE-teken en voldoen dus aan de norm DIN EN ISO12312-1 en de PSA-verordening (EU) 2016/425. Fielmann test de eigenschappen voor doorlaatbaarheid, de geschiktheid voor het verkeer en de UV-bescherming in het eigen lab.
Van licht tot hel - Kies de juiste donkerte!
Om de brildrager tegen schadelijke UV-stralen van de zon te beschermen gebruikt de fabrikant speciale, UV-absorberende glasmaterialen of brengt hij een beschermde UV-coating op het brillenglas aan. Niet enkel zonnebrillen hebben deze onzichtbare beschermende coating, onze corrigerende glazen hebben die ook. Overigens: Ook UV-straling is voor u onzichtbaar!
De tint van de glazen mildert het zichtbare licht, dat "fel" op de ogen terechtkomt. Net zoals er verschillende lichtomstandigheden zijn - van het schemerige licht tijdens een winterochtend tot het harde zonlicht tijdens het middaguur van de hoogzomer - zijn er ook verschillende geschikte gradaties van donkerte bij zonnebrillen. Geen enkele zonnebril is optimaal voor alle lichtomstandigheden.
Zonnebrilglazen: Fielmann.
Overigens: De lichtdoorlaatbaarheid - de zogenaamde doorlaatbaarheidsgraad van de glazen - hangt ook af van de spiegelingen en reflecties op het oppervlak van de glazen. Daarom raden wij u aan uw zonnebril te ontspiegelen. Vraag advies over ontspiegelen en andere oppervlakteverbeteringen aan onze opticiens in één van onze Fielmann-vestigingen!
Over het algemeen geldt het volgende: hoe lichter de omgeving, hoe hoger de gekozen filtercategorie moet zijn. Maar het zijn niet de donkerste glazen die u veilig door de zomer loodsen, maar een zonnebril met kwalitatief hoogwaardige glazen, een geschikte kleuringsgraad en een gegarandeerde UV- en verblindingsbescherming. Een slechte UV-bescherming is slecht voor uw ogen! Onze opticiens geven u graag advies bij de keuze voor de juiste glazen.
Zonnebrillen op sterkte
Of het nu over enkelvoudige glazen, multifocale glazen of leesbrillen gaat, bijna alle refractieafwijkingen kunnen ook met een zonnebril gecorrigeerd worden!
Ogen open in het verkeer!
Bij brillenglazen maakt men verschil tussen glazen die geschikt zijn voor in het gewone verkeer en glazen die geschikt zijn om 's nachts te rijden. Als u uw zonnebril vaak tijdens het autorijden draagt, moet u controleren of de glazen toegelaten zijn voor in het verkeer. Als ze de kleuren niet correct weergeven, kunt u de verkeerslichten en de stoplichten niet meer goed herkennen. Het meest kleurgetrouw zijn de bruine, grijze en groene glazen.
Zonnebrillen: Fielmann
U kunt voor uw zonnebril kiezen tussen metaal, titanium, acetaat, kunststof en andere montuurmaterialen. In onze vestigingen vindt u de juiste zonnebril voor uw gezicht. Klassiekers zoals de pilotenbril, opvallende retrobrillen, een nerdy of sportief design, u vindt ze allemaal bij Fielmann! U wilt zorgen voor contrasten en wilt de symmetrie van uw gezichtscontouren bewust doorbreken? U kunt alles doen wat u wilt! Vraag advies in onze vestiging.