Fielmann gebruikt cookies om u de best mogelijke service te geven. Als u op de website verder surft, stemt u in met het gebruik van cookies.
Fielmann in uw buurt zoeken
Meekleurende glazen bij Fielmann
Zonnebrilglazen

Meekleurende glazen - twee brillen in één montuur!

De weerman zegt dat het “helder tot bewolkt” wordt en voorspelt: “Het wordt wisselvallig.” U wilt naar buiten, plant een fietstocht of een wandeling in het bos en bent bang dat u vanwege het weer voortdurend van bril zult moeten wisselen?


Zonder zonnebril is het te licht, met zonnebril plots veel te donker. Meekleurende glazen zijn dan de perfecte oplossing! U draagt een bril met multifocale glazen of een vertebril? Geen probleem! Meekleurende glazen zijn er in alle sterktes.

Onze ogen leveren elke dag weer zwaar werk. Ze stellen zich voortdurend in op wisselende lichtomstandigheden zoals schemering, schaduw, fel kunstlicht of zonneschijn, en dat allemaal zonder dat wij het merken. Meekleurende glazen ondersteunen onze ogen en zorgen ervoor dat wij ontspannen en comfortabel kunnen zien. Met meekleurende glazen hebt u in feite “twee” brillen in één montuur. Binnen of op bewolkte dagen zijn de glazen niet te onderscheiden van “gewone” brillenglazen en als de zon zich laat zien, draagt u als bij toverslag plots een zonnebril in uw brilsterkte.

Meekleurende glazen in uw bril - Magie dankzij chemie!

Het ziet eruit als toverij, maar is in feite gewoon een chemische reactie. Zoals een bloem haar bloemblaadjes opent als de zon schijnt, zo beginnen de moleculen van de chemische stof in meekleurende glazen te “bloeien”. Die moleculen bevinden zich op het oppervlak van de brillenglazen en reageren op UV-stralen. Hoe intensiever de zon schijnt, hoe sterker die moleculen zich ontvouwen. De chemische reactie verandert uw bril ogenblikkelijk in een zonnebril!

Meekleurende glazen passen zich aan elke zonnestraling aan. Ze worden automatisch donkerder of lichter. De specialist noemt dit “fototropische” glazen. Dat komt uit het Grieks en betekent “lichtgericht”. Het grote voordeel van meekleurende glazen: ze bieden bescherming tegen verblinden en tegen de schadelijke UV-stralen, ongeacht of ze transparant of getint zijn. Dat kan uw “gewone” bril niet.

Maar dit moet u ook weten: er zijn ook nadelen. In de winter reageren sommige meekleurende glazen bijzonder sterk op koude: ze worden donker. Tijdens het autorijden moet u zich realiseren dat de voorruit UV-stralen absorbeert. Het is daardoor mogelijk dat de meekleurende glazen om die reden niet voldoende verkleuren. Vraag advies aan onze Fielmann-opticiens!

Meekleurende glazen in uw brilsterkte

In onze vestigingen vindt u de juiste bril met meekleurende glazen voor uw gezicht. Vraag advies aan onze Fielmann-opticiens. In elke Fielmann-vestiging presenteren wij u de volledige wereld van de bril: onder de meer dan 2.000 monturen van de hypermoderne Fielmann-collectie vindt u een grote keuze brillen en zonnebrillen.

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.