Fielmann in uw buurt zoeken
Polariserende glazen bij Fielmann
Zonnebrilglazen

Polarisende brillenglazen - Laat u niet verblinden!

De Eskimo’s sneden een smalle kijkspleet in een houten bril om hun ogen in het stralend witte sneeuwlandschap te beschermen tegen te sterke verblinding door de zon.


Dat eenvoudige hulpmiddel van de arctische bewoners – een soort houten zonnebril – is een van de vroegste getuigen van deze oogbescherming. In het oude Rome zou keizer Nero bij fel zonlicht door groene smaragden gekeken hebben om de gladiatorengevechten vanaf zijn plaats te volgen.

Dat is pas een verhaal! In de loop van de eeuwen werd het basisprincipe van de zonnebril steeds verder verbeterd. Wie tegenwoordig niet verblind wil worden, vindt bij Fielmann de modernste hightech zonnebrillen met polarisatiefilter en een kwaliteit die keizer Nero zich nog niet in zijn wildste dromen had kunnen voorstellen. Polariserende zonnebrilglazen bieden gegarandeerde bescherming tegen schadelijke UV-stralen en ze absorberen alle onaangename reflecties vrijwel volledig!

Watersporters zoals zeilers weten polariserende glazen bijzonder naar waarde te schatten. Want er ontstaan bijzonder vaak reflecties op het wateroppervlak die vermoeiend zijn voor het oog en het zicht slechter maken. Maar niet enkel op wateroppervlakken, ook in de sneeuw en op natgeregende straten ontstaan - volledig los van het seizoen - onaangename reflecties. Hoe lager de zon staat, hoe sterker die reflecties het zicht hinderen. De ogen moeten zich dan extra inspannen en worden sneller vermoeid.

Die invloed op het zicht wordt veroorzaakt door gepolariseerd licht dat tijdens een reflectie ontstaat. Klassieke zonnebrilglazen stoten hier op hun grenzen - ze kunnen dat verblindende effect niet verhinderen. Enkele speciale polarisatiefilters blokkeren met hun bijzondere structuur de gereflecteerde polariserende straling en maken een contrastrijk zicht zonder verblinding mogelijk. Een aangenaam neveneffect is een verbeterde kleurwaarneming.

Overal waar reflecties ontstaan, bieden polariserende zonnebrilglazen soelaas. Water- en wintersporters, maar ook vissers en autobestuurders die in elk seizoen lange routes afleggen, weten polariserende brillenglazen naar waarde te schatten. Ook mensen die heel lichtgevoelig zijn profiteren van polariserende zonnebrilglazen. De glazen verminderen te sterk licht en versterken de contrasten.

In elke vestiging vindt u een grote selectie zonnebrillen met polariserende brillenglazen. Kies tussen honderden zonnebrillen uit de Fielmann-collectie en uit grote merken zoals Ray-Ban, Prada, Gucci en nog veel meer. Of laat u een zonnebril maken met polariserende glazen in uw sterkte.

Onze competente opticiens vertellen u graag hoe polariserende zonnebrilglazen werken en geven u advies bij uw keuze. Spreek ons aan!

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka