Fielmann in uw buurt zoeken
Zonnebrillen met UV-bescherming bij Fielmann
Zonnebrilglazen

Bescherm uzelf tegen de gevaarlijke UV-stralen!

Als “God” van ons planetenstelsel heeft onze centrale ster in het verleden heel wat namen gehad: De Oude Egyptenaren noemden de zon “Ra”, de Grieken en Romeinen vereerden de gloeiende bal aan het firmament als “Helios” en “Sol”. Ze is de energiebron voor onze aarde. Al het leven is afhankelijk van de verwarmende stralen van de zon.


Maar de zon heeft ook haar donkere kanten: wie te dicht in de buurt van haar gloeiende oven komt, verbrandt. Haar ultraviolette stralen – de zogenaamde UV-stralen – kan kanker veroorzaken. UV-stralen beschadigen de erfelijke genetische code van de mens. Wie te lang in de zon “bakt” gaat er uiteindelijk uitzien als een verdroogde Egyptische grafgift. De huid is zo taai als leer en krijgt rimpels. Schade aan het bindweefsel, uitdroging en pigmentvlekken maken dat zonnebaders er sneller oud uitzien.

Maar niet enkel de huid lijdt eronder, dat doen ook de ogen. Als u zichzelf zonder bescherming aan de zon blootstelt, beginnen ze te branden en pijn te doen. Ze gaan tranen of drogen sterk uit. Lange en intensieve bestraling van de ogen kan leiden tot ontstekingen aan het bind- en hoornvlies. In het ergste geval raakt het oog permanent beschadigd. De netvliescellen worden vernield, de ooglens wordt troebel: grauwe staar – het gevaar op kanker aan de ogen neemt toe. Bescherm uw ogen: draag een zonnebril met gegarandeerde UV-bescherming!

UV-bescherming is een must!

Herenzonnenbrillen van Fielmann

Een goede zonnebril met gegarandeerde UV-bescherming is een must. Want zelfs in de schaduw kan nog tot 90% van de straling binnenkomen. Weerspiegelingen op het water, op het zandstrand of als reflectie op licht papier als u in de open lucht zit te lezen, kan de belasting zelfs tot 70% verhogen. Zelfs bij een bewolkte hemel valt de stralingsintensiteit niet te onderschatten.

De schadelijke stralingsdosis in het hooggebergte en op de stranden aan de zee is het hoogst. Sneeuw en wateroppervlakken versterken het effect van het zonlicht tot een veelvoud. Op zonnige dagen en in zuidelijke regio’s zou u ook in de schaduw altijd een goede zonnebril moeten dragen.

Zonnebrillen met UV-bescherming in uw sterkte: Fielmann

Naast de gegarandeerde UV-bescherming zou u bij de aankoop van een zonnebril ook altijd op de juiste filtercategorie moeten letten! De filtercategorie beschrijft de intensiteit van de kleuring van het brillenglas. Uw opticien in de Fielmann-vestiging in de buurt geeft u graag advies over de thema’s filtercategorieën en UV-bescherming. Wist u dat de zonnestraling in het zuiden intensiever is dan in het noorden? Fielmann beveelt speciale zonnebrilglazen met een hogere UV-400-bescherming aan voor uw reis naar het zuiden.

Zonnebrillen: Fielmann

Voor uw zonnebril kunt u kiezen tussen metaal, titanium, acetaat, kunststof en andere montuurmaterialen. In onze vestigingen vindt u de juiste zonnebril die bij uw gezicht past. Klassiekers zoals de pilotenbril, opvallende retrobrillen, een nerdy of sportief design, u vindt ze allemaal bij Fielmann! U wilt zorgen voor contrasten en wilt de symmetrie van uw gezichtscontouren bewust doorbreken? U kunt doen wat u wilt, als het u maar bevalt! Vraag advies in onze vestiging.

MODE, KWALITEIT EN EERLIJKE PRIJZEN: DE FIELMANN-SERVICE.
Tevredenheidgarantie

Bij Fielmann koopt u zonder risico. Als u niet tevreden bent met uw nieuwe bril, ruilen we hem om of nemen we hem retour en betalen u de aankoopprijs terug. Altijd.


Geld-terug-Garantie

Bij Fielmann koopt u gegarandeerd voor een voordelige prijs. Vindt u dezelfde bril binnen 6 weken na de aankoop elders voordeliger, dan neemt Fielmann de bril retour en betaalt het aankoopbedrag terug.


Drie-Jaars-Garantie

Bij Fielmann krijgt u bewezen kwaliteit. Alle monturen uit de Fielmann-collectie hebben met succes de bruikbaarheidstesten overeenkomstig DIN EN ISO 12870 doorlopen.


Zeichenfläche 4 user-loggedout user-loggedin Compass Rechnung Przelewy24 pobraniem PayPal Visa Mastercard dobirka